Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vreugdenhil Young Plants

"Planten moeten niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en gemakkelijk te telen"

Tholen - Met 45 hectare aan kassen, verspreid over meerdere locaties in het Westland en Oostland, produceert Vreugdenhil Young Plants jaarlijks miljoenen jonge planten. Deze omvatten zowel warme groenteplanten als sierplanten, die worden gekweekt vanuit zaad en stek. Het team van Vreugdenhil: "Wij zijn al meer dan vijftig jaar bezig met het telen van jonge planten, waarbij we altijd bezig zijn om zowel de sierwaarde als de teelt- en duurzaamheidseigenschappen van de planten te verbeteren."

Vreugdenhil Young Plants begon in 1971, toen de broers Thijs en Sjaak Vreugdenhil hun plantenkwekerij oprichtten. Drie jaar later sloot hun broer Jaap zich aan, en samen legden ze de basis voor wat Vreugdenhil Young Plants nu is. In 1995 nam Martin Uittenbroek het roer over als directeur, en onder zijn leiding volgden diverse innovaties zoals het eerste 'Pluktomaatje' in 2006. Dat was de start van het merk Pick-&-Joy®. In 2020 gaf Martin het stokje door aan Eric in 't Veld, de huidige directeur van Vreugdenhil Young Plants.

Eetbaar concept
In 2006 heeft Vreugdenhil Young Plants het merk Pick-&-Joy ontwikkeld, met het eerste 'Pluktomaatje'. Jan van Heijst, hoofd verkoop Sierteelt: "Dit concept heeft inmiddels 25 mooie én gezonde varianten van eetbare plukgroenten, die speciaal zijn ontwikkeld voor in de keuken, op het balkon of in de tuin. Het unieke van Pick-&-Joy is dat er direct na aankoop geoogst kan worden. Als de plant goed verzorgd wordt, blijven er het hele seizoen vruchten aan groeien. Het is niet alleen voor volwassenen een goede manier om hun eigen verse groenten te verzorgen, maar voor kinderen ook een leerzame ervaring om het groeiproces te volgen. Met Pick-&-Joy kan de consument met eigen ogen zien hoe een tomaat, komkommer, paprika, aubergine, aardbei of chilipeper groeit. Zeker in een tijd waarin mensen steeds meer waarde hechten aan gezond eten en transparantie over waar hun voedsel vandaan komt."

Belangrijke pijler
Jan van Heijst: "De plukgroenteplanten die wij kweken, worden niet alleen op grote schaal geproduceerd, maar ook continu verbeterd via ons eigen veredelingsprogramma. Hierbij ligt de nadruk op het maken van planten die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en gemakkelijk te telen. De sierteeltsector staat nooit stil en vraagt om constante innovatie om te voldoen aan de veranderende wensen van consumenten en de uitdagingen van duurzame productie."

Samenwerking en kwaliteit
Bij Vreugdenhil Young Plants hangt nog steeds een familiesfeer, ondanks dat het officieel geen familiebedrijf meer is, vertellen ze. "Ons grote en vaste team van medewerkers is betrokken en toegankelijk. Is er iemand jarig of hebben we een jubilaris, dan kunnen we dat natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We vinden altijd wel iets om te vieren. Niet voor niets hebben we ieder jaar meerdere jubilarissen die 12,5 jaar of langer in dienst zijn. De lange dienstverbanden binnen het bedrijf spreken boekdelen over onze sterke onderlinge band en het plezier in het werk. Dit draagt bij aan de continue ontwikkeling van onze producten, waaraan dagelijks wordt gewerkt in de veredelingskas. We doen dit alles om uiteindelijk de beste kwaliteit te leveren."

Toekomstgerichte groei
Met een groeiende vraag naar zowel de warme groenteplanten als de sierplanten richt Vreugdenhil Young Plants zich op verdere uitbreiding en innovatie. "Zowel op het gebied van warme groenteplanten als Pick-&-Joy werken we internationaal. Met Pick-&-Joy beleveren we via onze exportpartners winkels door heel Europa. Onze warme groenteplanten worden ook buiten Europa geleverd. Doordat we voor Pick-&-Joy werken met rassen uit eigen veredeling kunnen we een uniek assortiment op de markt brengen. We blijven ontwikkelen en innoveren. Een voorbeeld hiervan is de 'Cherry Tomato Brown'. Deze zelftoppende tomatenplant beschikt over bijzondere eigenschappen, zoals smaak en kleur die hem geschikt maken voor consumentengebruik."

Eric in 't Veld sluit af: "Het aantal producten dat we ieder jaar afzetten blijft groeien, dat is positief, maar we willen onze klanten ook voldoende tijd en aandacht kunnen geven. Daar hebben we natuurlijk ook het juiste personeel voor nodig. We hebben een mooi team en we hebben genoeg kansen voor nieuwe medewerkers. We bereiken steeds meer klanten en consumenten met onze planten, maar er is ook nog een grote groep die ons nog niet kent. Daar liggen kansen!"

Voor meer informatie:
Vreugdenhil Young Plants
Tel: 0174 267 700
[email protected]
www.vreugdenhilyoungplants.com