Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig verandering in het Belgisch ondernemersvertrouwen in augustus

De conjunctuurbarometer toont de laatste maanden weinig schommelingen, met deze maand
een lichte daling in het ondernemersvertrouwen. Voor de derde maand op rij verslechterde het ondernemingsklimaat in de verwerkende nijverheid. Het ondernemersvertrouwen in de handel nam daarentegen aanzienlijk toe en, voor de tweede maand op rij, ook in de bouwnijverheid. In de dienstverlening aan bedrijven bleef de conjunctuursituatie vrijwel stabiel, zo meldt De Nationale Bank van Belgiƫ.
In de verwerkende nijverheid is de nieuwe verzwakking voornamelijk toe te schrijven aan een forse verslechtering van de werkgelegenheidsvooruitzichten, en in mindere mate aan een daling van de vraagvooruitzichten.

In de dienstverlening werd een negatievere beoordeling van het huidige activiteitsniveau ruim gecompenseerd door veel gunstigere vooruitzichten op dat gebied. Toch zijn de ondernemers in deze sector pessimistischer gestemd over het toekomstige verloop van de algemene marktvraag.

Ten slotte is de aanzienlijke stijging van de indicator in de handel toe te schrijven aan een duidelijke opwaartse herziening van de vraagvooruitzichten en nog meer van de prognoses over de bestellingen bij de leveranciers.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjuncturele tendens weergeeft, bereikte een keerpunt en geeft voor het eerst in zeven maanden een lichte daling te zien.

Bron: Nationale Bank van Belgiƫ

Publicatiedatum: