Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe hybride gekoelde lamp

Tholen - "We hebben altijd waterkoeling gepropageerd. Omdat we nu ook een alternatief bieden, is onze boodschap over waterkoeling misschien nog wel sterker. Waterkoeling blijft de beste optie – dat kunnen we nu ook onderbouwen door de vergelijking te maken met het alternatief dat we in huis hebben." Met die woorden trapt Jan Mol het interview af.

Tijdens de GreenTech introduceerde Oreon hun nieuwe, hybride lamp, de Commander. Een bijzondere stap voor een bedrijf dat bekend staat om hun watergekoelde lampen, want de nieuwe armatuur is niet watergekoeld. Sales Director Jan Mol vertelt ons waarom die bijzondere stap eigenlijk een logische is.


Jan Mol

Jan somt nog eens de voordelen op van waterkoeling: "Het is een prima manier om warmte te tackelen, toch het grootste probleem bij LED-belichting. Met waterkoeling heb je een kleine armatuur dankzij actieve koeling, lage temperaturen en een langere levensduur. We leveren nu al meer dan tien jaar die armaturen, en die werken nog steeds probleemloos."

Toch is het nu gelukt om zonder waterkoeling een armatuur aan te bieden dat ook heel goed koelt, gaat Jan verder. "De Commander is daardoor alleen groter. We noemen het een hybride gekoelde lamp omdat de warmte van de leds wordt afgevoerd via heat pipes. Heat pipes, afkomstig uit de telecom- en computer industrie, zorgen, voor een snel en efficiënt transport van de warmte over het gehele oppervlak van het koellichaam waardoor de leds ook in dit armatuur zeer koel blijven. Dat is van belang voor de levensduur en de efficiency.

De nieuwe lamp is dan misschien niet watergekoeld, Oreon gaat er wel een stapje verder mee dan de bestaande luchtgekoelde armaturen, volgens Jan. "Ten eerste hebben we vier kanalen die je onafhankelijk van elkaar kunt aansturen. Dat biedt enorme flexibiliteit: je kunt bijvoorbeeld met dezelfde lamp twee verschillende gewassen belichten, of de lichtrecepten per seizoen aanpassen."

De Commander gaat bovendien tot 1800 watt. "Dat betekent dat je je gewas met veel minder lampen kunt belichten, en dus ook lagere installatiekosten hebt." Het aantal lampen kan ook omlaag door de nieuwe lens die is ontwikkeld – die verbetert de spreiding van het licht. "Die lens is gloednieuw – uit testen blijkt al wel dat de uniformiteit, ook op kortere afstanden, nog beter is."

Tot slot – net als bij alle Oreon-armaturen geldt dat ook de Commander spectrum-onafhankelijk is. "De klant kan zelf zijn spectrum bepalen. Daarbij zijn onze watergekoelde armaturen tot drie kanalen schakelbaar, terwijl de Commander nu dus 4-kanaals is."

Voor meer informatie:
Jan Mol
Oreon
Tel +31 (0)30 7600660
[email protected]
www.oreon-led.com