Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vergelijkstool voor laadpalen voor elektrische rijders

Tap Electric, een EV-laadplatform, introduceert Map Intel. Map Intel is een vergelijkingstool voor laders op de markt waarmee EV-rijders mogelijk jaarlijks geld kunnen besparen.


Screenshots van Map Intel uit de Tap Electric app

Met Map Intel kunnen bestuurders nu met één tik de laders in elke straat, buurt, stad of zelfs land analyseren. De analyse toont de gemiddelde kosten, het aantal laders en hun laadsnelheid en de netwerken van laders in een gebied. Gezien de grote verschillen in oplaadprijzen die zelfs in één straat te vinden zijn, is deze mate van transparantie hard nodig voor bestuurders die openbaar opladen gebruiken.

"Voor bestuurders gaat het er echt om te weten welke oplaadnetwerken hen de beste waarde bieden. Met Map Intel geven we ze dat, waar ze ook naartoe gaan," zegt Nico Spoelstra, medeoprichter van Tap Electric.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het onderhandelen over deze waarde met oplaadnetwerken tijdens het aanbestedingsproces. Spoelstra voegt toe: "In Amsterdam profiteren automobilisten van de laagste prijzen voor openbare opladers in het land; gemiddeld betalen ze €0,30 per kWh voor hun energie op opladers in de straat. We zien ook regio's waar automobilisten minder geluk hebben, en Map Intel helpt om vast te stellen waar lokale overheden werk aan de winkel hebben."

Sinds 2020 helpt de Amsterdamse start-up Tap Electric automobilisten om op de hoogte te blijven van hun laadkosten. Hun eerder uitgebrachte functie Price Intel biedt gedetailleerde informatie over de prijzen van opladers en tools om de goedkoopste lading te vinden, zelfs voor complexe prijzen.

Voor meer informatie:
Tap Electric
Tel: +31 (0) 202 595 329
[email protected]
https://www.tapelectric.app/nl

Publicatiedatum: