Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geen problemen bij de aanplant van zachtfruit in Souss Massa"

De regio Souss Massa in Centraal-Marokko staat vooral bekend om de teelt van groenten. De laatste jaren is de zachtfruitteelt in deze regio echter flink toegenomen. "Ik ben verheugd te kunnen melden dat de aanplant van zachtfruit in Souss Massa vordert onder goede weersomstandigheden. Er zijn geen fytosanitaire problemen", stelt teler Ittou Aouragh. "De temperaturen zijn optimaal en we zijn gespaard gebleven van de hittegolven en extreme weersomstandigheden van vorig seizoen."

Volgens de teler neemt het zachtfruitareaal in de regio elk jaar toe. "Ik raam de toename op ongeveer 3.000 hectare, waarvan het grootste deel gewijd is aan frambozen en blauwe bessen. Aardbeien gedijen minder goed in deze regio. Ze worden vooral in het noorden van het land aangeplant", zegt ze.

Aouragh plant gewoonlijk tomaten, maar heeft besloten om dit seizoen over te schakelen op zachtfruit. "De plagen en ziekten die tomaten teisteren, maken de teelt ervan te duur en onzeker. Bovendien heeft zachtfruit minder water nodig, terwijl waterstress een probleem blijft in de regio."

"De zachtfruitsector is economisch stabieler en heeft bovendien een voordeel voor de maatschappij, aangezien ze meer arbeidskrachten te werk stelt en onder betere omstandigheden. Ik ben dan ook vol goede moed aan het omschakelen naar deze teelt", voegt Aouragh toe.

De teler verwacht haar oogst af te zetten op de West-Europese markt en het VK. "Dit zijn de markten waar de meeste export van zachtfruit uit de regio naartoe gaat", besluit ze.

Voor meer informatie:
Aouragh Ittou
Domaine Yamna
Tel: +212 661938200 (Marokko)
[email protected]