Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Axia werkt met Seedling Scan Pro van ADI

"Wij zijn tevreden over de prestaties van onze 'mechanische collega'"

Veredelaar Axia Vegetable Seeds heeft de Seedling Scan Pro van AgriData Innovations in gebruik genomen. Lidia Laan, verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole bij Axia, deelt haar ervaringen met het systeem dat bruikbare plantentoetsen uitvoer en ervoor zorgt dat tijdrovende handtellingen verleden tijd zijn. Daarnaast worden er automatisch foto's opgeslagen van de trays die ervoor zorgen dat de plantentoetsen makkelijk inzichtelijk zijn.

De Seedling Scan Pro is ontwikkeld door AgriData Innovations (ADI) uit Delft. ADI is gespecialiseerd in camerasystemen en beeldverwerkingssoftware voor het monitoren van de groei en gezondheid van het gewas.

Welke uitdagingen en/of behoeften leidden ertoe de Seedling Scan Pro te overwegen?
"Axia Vegetable Seeds is een innovatief bedrijf dat graag vooruitkijkt en openstaat voor moderne technologie. Daarnaast willen wij met onze bruikbare plantentoets kiemcijfers genereren die de praktijksituatie van de plantenkwekerijen zoveel mogelijk benaderen. Een eerste telling (zeven dagen na zaai) is voor hen een belangrijk gegeven. De Seedling Scan Pro heeft bewezen deze eerste telling naar behoren uit te kunnen voeren."

Kun je je ervaring beschrijven met het gebruik van de Seedling Scan Pro?
"Na een uitgebreide testfase waarbij we de tellingen van de Seedling Scan Pro vergeleken met onze manuele tellingen zagen we dat deze cijfers steeds dichter bij elkaar kwamen. Daarbij was de goede begeleiding en constante communicatie met de mensen van ADI natuurlijk ook van cruciaal belang."

Welke specifieke functies van de Seedling Scan Pro vinden jullie het meest nuttig?
"Het is heel bruikbaar dat de Seedling Scan Pro de kiemplantjes kan classificeren, dus niet alleen wel of niet gekiemd wordt bepaald, maar ook abnormale en kleine planten worden apart geïdentificeerd."

Hoe beïnvloedt de Seedling Scan Pro de efficiëntie en nauwkeurigheid bij het tellen en beoordelen van zaailingen?
"De Seedling Scan Pro is heel gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te zetten. Datacollectie gaat snel, evenals de verwerking en omzetting naar gebruiksklare cijfers voor onze Quality Database. Ook de foto's per tray zijn voor ons zeer zeker van toegevoegde waarde."

Welke verbeteringen heb je waargenomen in je werkzaamheden sinds je de Seedling Scan Pro gebruikt?
"Snelheid, de machine beoordeelt veel sneller dan handmatig tellen."

Wat is je ervaring met AgriData Innovations op het gebied van klantenondersteuning en service?
"De klantenondersteuning en service is prima, de resultaten worden via een app snel gedeeld en als er opmerkingen zijn dan wordt daarop snel gereageerd. Daarnaast hebben we een gemeenschappelijke whatsapp-groep waarin snel en to-the-point gecommuniceerd wordt."

Zou je de Seedling Scan Pro aanbevelen aan anderen? Zo ja, waarom?
"Ja hoor, wij zijn tevreden over de prestaties van onze "mechanische collega". De Seedling Scan Pro werkt snel en nauwkeurig, moppert nooit en houdt geen lange pauzes!"

Voor meer informatie:
AgriData Innovations
06 13 29 55 13
[email protected]
www.agridatainnovations.nl


Axia Vegetable Seeds
Tel: +31 (0)174 255 255
[email protected]
www.axiaseeds.com

Publicatiedatum: