Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leverancier vertical farms gaat zelf telen

"Veel van de vertical farms die we hebben ontwikkeld en opgeleverd, hebben uiteindelijk de deuren gesloten. Soms komt het door afzetproblemen, andere keren is het een gebrek aan knowhow op teeltgebied", zegt Edwin Ong, oprichter van Arianetech, een Singaporese leverancier van Controlled Environment Agriculture oplossingen.

Om dit in de toekomst te voorkomen gaat Arianetech vanaf dit jaar zelf teeltbedrijven exploiteren. "Als we zelf een vertical farm uitbaten, kunnen we onze klanten, zowel bestaande als potentiële nieuwkomers in deze sector, een energie-efficiënt en winstgevend model als voorbeeld stellen", voegt Edwin toe.


Edwin Ong

Op de eind juli in Japan gehouden GPEC-beurs toonde Arianetech een prototype van een robot om zaailingen over te planten, die in oktober gelanceerd zal worden. "De robot is uitgerust met een AI-camera om ervoor te zorgen dat alleen gezonde zaailingen worden overgeplant in de Smart-Agro Growing teelttrays van Arianetech. Het proces wordt dus geautomatiseerd en de kwaliteit van de aanplant wordt verbeterd."

De eenvoudigste processen automatiseren
De R&D-afdeling van het Singaporese bedrijf richt zich momenteel op het vinden van de optimale combinatie van LED-belichting, ventilatie, irrigatie en groeimedium om de efficiëntie van de teelt te verbeteren. "Maar de beste en meest efficiënte apparatuur betekent niet automatisch een winstgevend teeltbedrijf", merkt Edwin op. Daarom werkt het team aan de ontwikkeling van modulaire automatiseringsapparatuur om de OpEx te verlagen.

"We kijken naar automatiseringsoplossingen voor zaaien, verplanten van zaailingen, automatisch oogsten, verpakken en autonome transportrobots. Ons uiteindelijke doel is om de OpEx te verlagen, zodat teeltbedrijven hun producten tegen marktconforme prijzen kunnen afzetten."


Ezygro LED-groeilampen

LED-efficiëntie benutten
De nieuwste innovatie van het bedrijf is de 6e generatie Ezygro LED-groeilamp, die afgelopen oktober werd gelanceerd op de Agri-Week in Chiba, Japan. Het team wil nu het product dat ontworpen is om het energieverbruik en de thermische emissies te verminderen, verder optimaliseren. "We hebben een verbetering van 30% in lichtopbrengst bereikt, met een piek van de Photosynthetic Photon Efficacy (PPE) van bijna 4,0 µmol/J."

Het nieuwe model heeft ook secundaire optische lenzen die de emissie van strooilicht verminderen en de efficiëntie verhogen door het licht precies daar te richten waar de planten het nodig hebben. Tijdens de laatste LED-proeven was het R&D-team in staat om 1 kilo veldsla te telen met slechts ongeveer 3 kWh energie. "Dit verlaagt de kosten voor belichting aanzienlijk en maakt het haalbaar om hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie te gebruiken", aldus Edwin.

Marktkansen in Zuidoost-Azië
Kijkend naar de toekomst hoopt Edwin op meer overheidssteun voor de Zuidoost-Aziatische markt om de toepassing van vertical farming technologieën te stimuleren. "We moeten ervoor zorgen dat meer consumenten zich bewust worden van de voordelen van vertical farming."

Voor meer informatie:
Edwin Ong (oprichter en CEO)
ArianeTech Pte Ltd Singapore
[email protected]
www.arianetech-sg.com

Publicatiedatum: