Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Vos, Gebrs van Aarle, groeide op tussen de AGF en het basketbalveld:

“De dynamiek van het spel en het teamgevoel zijn essentieel voor mij”

Tholen - Als je werkt in de AGF-sector is geen dag hetzelfde, het is een wereld vol dynamiek en variatie. Dat vind je ook op het basketbalveld. Voor John Vos (25) vormen deze twee omgevingen haast dagelijkse kost.

John Vos heeft al een stevige basis gelegd in de AGF-sector. Het familiebedrijf Vos Groente en Fruit vormde het startpunt van zijn loopbaan. "Mijn carrière begon al vroeg, op de markt bij mijn vader, daar werkte ik als bijbaantje op zaterdagen," vertelt hij. "Na mijn studie in de commerciële economie ben ik in de AGF-sector gerold. Ik wilde wat meer verdieping dan alleen ambulante handel, maar ik wilde wel aan het werk in de AGF-sector, het zijn producten die ik echt fantastisch vind." John heeft ervaring opgedaan bij verschillende groothandels. Sinds kort werkt hij bij Gebrs van Aarle in Schijndel. John: "Ik richt me op de verkoop aan foodservices, groothandels en voedselverwerkende industrie, en ben ik bezig met het opzetten van trade-activiteiten, waaronder export. Het is een dynamische omgeving waar ik veel voldoening uit haal. Het contact met klanten en het realiseren van deals geeft me energie," zegt hij enthousiast.


John Vos

Serieus sportief
Naast AGF heeft John een tweede passie: basketbal. "Mijn broer was basketbaltrainer en hij introduceerde mij in de sport. Sindsdien ben ik verkocht," vertelt John met een glimlach. LeBron James, één van de grootste basketbalspelers aller tijden, is zijn grote voorbeeld. "Hij heeft me geïnspireerd om door te gaan en mezelf steeds te verbeteren." Deze sportieve activiteit groeide tevens uit tot een serieuze bezigheid. "Ik speel in het eerste team van de basketbalclub ABC Basketball uit Wijk en Aalburg. Hier ben ik sinds 5 jaar actief als bestuurslid en vanuit die functie verantwoordelijk voor de sponsoring."

Ontwikkeling ABC Basketball
De basketbalclub heeft, ondanks zijn kleinschaligheid, ambitieuze groeiplannen. Met een jong bestuur lukt het om de club nieuw leven in te blazen, mede door de groeiende populariteit van basketbal in Nederland. John: "Het is een kleine, maar gezellige club waar ik echt clubliefde voor heb ontwikkeld. De club heeft door de jaren heen ups en downs gekend, maar de laatste tijd is er weer groei te zien, zowel in ledenaantal als in teams," vertelt John. "En het is geweldig om te zien hoe de leden plezier halen uit de sport."

Hij benadrukt het belang van lokale samenwerking en binding met de gemeenschap. "Lokale bedrijven ondersteunen ons via sponsoring, wat bijdraagt aan de financiële gezondheid van de club. Aan de andere kant stimuleert lokale bekendheid ook weer de lokale economie." Zijn rol als sponsorverantwoordelijke heeft de club financieel meer armslag gegeven, wat heeft bijgedragen aan de professionalisering van de club. "We hebben een nieuwe kledinglijn geïntroduceerd en ons eerste team speelt nu in de vierde divisie. Dat is voor ons een grote stap vooruit."

Teamplayer
Basketbal biedt John een noodzakelijke balans in zijn drukke leven. "Het spelen geeft me energie én rust," zegt hij. Zijn rol als forward in het team betekent zowel scoren als het ondersteunen van zijn teamgenoten. "De dynamiek van het spel en het teamgevoel zijn essentieel voor mij."

Dit artikel verscheen eerder in editie 7, 38e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
Gebroeders Van Aarle
Tel: 073 544 19 19
[email protected]
www.gebrsvanaarle.eu