Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Politieke aandacht voor de kracht van plantenveredeling

BBB Tweede Kamerlid Henk Vermeer bezocht onlangs Anthura. Tijdens jet bezoek werd uitgebreid gesproken over de kracht van plantveredeling, met specifieke aandacht voor Genome Editing en CRISPR-Cas.



Daarnaast kwamen de WBSO en fiscale regelingen die de sector veel gebruikt aan bod. Mark en Iwan van der Knaap, directeuren bij Anthura, deelden hun ontwikkelingen en uitdagingen van het familiebedrijf. Ze lieten zien hoe ver plantveredeling is gekomen en wat er nog meer mogelijk is in de sierteelt. Het Tweede Kamerlid toonde interesse in de energietransitie en besprak samen hoe bedrijven in de sector kunnen bijdragen aan de verduurzaming van energievoorzieningen, niet alleen binnen de sector, maar ook voor Nederland.

Anthura, specialist in anthurium en orchidee, gaf een rondleiding. In de showroom werd een blik geworpen op het assortiment aan orchideeën en anthurium, inclusief veelbelovende noviteiten. Vervolgens kreeg het Tweede Kamerlid een kijkje in de productiekassen, waar robotisering en automatisering samenwerken met medewerkers.

Vermeer kreeg inzicht in de nieuwste trends en technologieën die Anthura toepast om hun teeltprocessen te optimaliseren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Anthura benadrukte hun inzet voor innovatie en duurzaamheid, waarbij nieuwe teelttechnieken worden ontwikkeld om een zo efficiënt mogelijke productie en afzet van orchideeën en anthurium te realiseren.

Voor meer informatie:
Plantum
Vossenbruchkade 68
2895 PC Gouda
Tel: +31 (0)182 68 86 68
[email protected]
www.plantum.nl

Publicatiedatum: