Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duur van de verroodtoepassing verhoogt opbrengst tomaten

Aanvullend verrood licht verhoogt de opbrengst van tomaten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de vruchten. Deze verhoging wordt bepaald door de duur van de verroodtoepassing en niet door het tijdstip ervan tijdens de belichtingsperiode. Dat blijkt uit het onderzoek "Duration, not timing during the photoperiod, of far-red application determines the yield increase in tomato" van Vincenzi et al. In het onderzoek is onderzocht hoe het tijdstip en de duur van verrood licht invloed hebben op de opbrengst en kwaliteit van tomaten in een hoogdraadteelt.

In het onderzoek zijn twee tomatenrassen geteeld onder rood en wit aanvullend LED-licht met een intensiteit van 226 μmol m−2 s−1. Tijdens de eerste of de tweede helft van de lichtperiode werd verrood licht (63 μmol m−2 s−1) geleverd. De onderzoekers analyseerden welke factoren de veranderingen in de opbrengst veroorzaakten en ontdekten dat de opbrengst, het totale droge gewicht van de vruchten en de productie per eenheid aanvullend licht (400–700 nm) lineair toenamen met de duur van de verroodtoepassing. De opbrengst steeg evenveel, ongeacht of het verrood licht in de eerste of tweede helft van de lichtperiode werd toegediend.

Meer over het onderzoek is hier bij ScienceDirect te lezen.

Publicatiedatum: