Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Roos:

“Ik wil bezig zijn met de Bijbel en met mensen”

Tholen - Bruisend Water is voor Piet Roos meer dan een verfrissend drankje; de naam staat symbool voor zijn christelijke missie om Jezus te laten sprankelen in de wereld. Ongebonden en openstaand voor allerlei contacten. Zijn werk als kwaliteitscontroleur in de AGF-sector maakt dat mogelijk. "Ik verdien daar genoeg om van te leven en kan mijn tijd flexibel indelen voor pastorale activiteiten en studies. Ik kan 's avonds en in het weekend afspraken maken en voel me hierin bijzonder gezegend," vertelt Piet.

In 2016 schreef hij zich in als ZZP'er en is hij vanuit Bruisend Water actief als coach, spreker, mediator en pastoraal werker. Om in zijn levensonderhoud te voorzien laat hij zich inhuren als kwaliteitscontroleur, vooral van uien voor de internationale markt. "Dat doe ik met veel motivatie en plezier, maar mijn hoofddoel is om bezig te zijn met de Bijbel en met mensen die zijn vastgelopen of die een stukje coaching nodig hebben."


Piet Roos

Bewustwording
Als kleine jongen wilde Piet politieman worden. "Al vanaf mijn vierde jaar. Niet om stoer te zijn, maar om dienstbaar te zijn. Ik was binnen de politie ook geen 'bonnenschrijver', ik wilde de dingen mondeling oplossen, een beetje olie in de maatschappij zijn."
Piets geloofsleven kende zijn ups en downs. Hoewel hij religieus werd opgevoed, raakte hij als tiener vervreemd van zijn geloof. De ellende die hij tijdens zijn werk bij de politie zag, deed hem sterk twijfelen aan het bestaan van God. Toch bleef hij, mede door zijn relatie met zijn vriendin uit de kerk waar hij mee trouwde, steeds verbonden met het geloof. Op zijn achtentwintigste kwam hij bewust tot geloof, een ervaring die zijn leven drastisch veranderde. "Vanaf dat moment werden de Bijbel en Jezus realiteit voor mij", vertelt Piet.

In 1998 verliet Piet de politie om een evangelische boekhandel in Soest over te nemen. Dit avontuur duurde twee jaar voordat hij besloot naar Zeeland te verhuizen voor een rustigere levensstijl. Hier begon hij aan een reeks banen in de AGF-sector, onder andere bij Aldi en later bij Coroos Conserven, waar hij uiteindelijk hoofd van de kwaliteitscontrole werd.
In 2016 kwam het punt dat Piet wilde leven "in het voetspoor van Paulus". Als rondreizende evangelist verspreidde Paulus de boodschap van Jezus Christus en voorzag daarbij in eigen inkomen door tenten te maken en te verkopen. ZZP'er zijn geeft Piet die mogelijkheid ook.

Eenheid
Misschien belangrijker nog is Paulus' boodschap van eenheid als essentieel voor de getuigenis van de kerk en haar impact op de wereld. Piet heeft een groot interkerkelijk netwerk opgebouwd. Hoewel hij nergens lid van is, komt hij in verschillende gemeenten. Hij gelooft in eenheid onder christenen door geloof in Jezus Christus als Heiland en Heer, door Zijn werk aan het kruis van Golgotha, ongeacht hun specifieke kerkelijke achtergrond, en werkt met mensen uit diverse kerkelijke stromingen. "Ik hoor gewoon bij mijn broeders en zusters", legt hij uit. "Ik vind het belangrijk dat mensen de Bijbel serieus nemen en in God geloven, zelfs als er verschillen zijn in opvattingen over bepaalde zaken. Het is echt mijn hart om met die Bijbel bezig te zijn en die actueel te maken voor onze tijd. Gods boodschap is momenteel buitengewoon relevant."

Herstel en vernieuwing
Ondanks de seculiere trends in de maatschappij ziet Piet een groeiende behoefte aan zingeving. "Ik zie heel veel mensen op zoek naar zelfverlossing. Ze denken zich een weg naar bevrijding, maar het christendom leert dat ware bevrijding niet uit eigen kracht komt. Dat is voor velen moeilijk te erkennen. Helaas zijn sommige christenen ook in de valkuil gevallen van wetten en verplichtingen, terwijl het geloof juist vrijheid belooft. Jezus heeft ons bevrijd en de Bijbel roept op om in die vrijheid te wandelen, hoewel dit een voortdurende uitdaging blijft." Piet heeft al veel mensen mogen begeleiden op hun geloofsweg. Hij heeft ook huwelijken en relaties zien herstellen. "Als God zijn werk mag doen, is er altijd hoop op herstel en vernieuwing," besluit Piet.

Dit artikel verscheen eerder in editie 7, 38e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
[email protected]