Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees patent voor teeltsysteem

De China National Intellectual Property Administration heeft aan AgriFORCE Growing Systems het patent #CN 202080073940.7 toegekend.

Het octrooi heeft betrekking op een systeem voor het kweken van meerdere planten met behulp van gespecialiseerde goten, een transportband, kranen en belichting. Het totale ontwerp van de kas maakt geen gebruik van looppaden, maar van transportbanden en robotica om de ruimte optimaal te benutten en zo de teelt per vierkante meter te verhogen. Het systeem, dat gebruikmaakt van een transportband, transporteert de jonge planten van het ene uiteinde van de kas naar het andere uiteinde voor de oogst binnen de gepatenteerde volledig gesloten kasstructuur van het bedrijf. Bovendien zijn er robots boven de planten die planten van de ene goot naar de volgende kunnen verplaatsen of de planten allemaal kunnen verwijderen en afvoeren. Een mogelijk onderdeel van deze automatisering zou zijn om het ontwerp aan te vullen met camera's voor AI-identificatie en oogsten van planten die ziek, langzaam groeiend of niet commercieel levensvatbaar zijn.

Arbeid verminderen
De bedoeling van dit ontwerp is om de arbeid in het teeltbedrijf te verminderen en tegelijkertijd het elektriciteitsverbruik te beperken door gebruik te maken van de zon, ledverlichting en warmtewisselaars om een constante omgeving te handhaven. Elk onderdeel van de automatisering kan onafhankelijk van elkaar worden gebruikt, afhankelijk van de omstandigheden. De kas is ontworpen voor bepaalde gewassen, inclusief maar niet beperkt tot zachtfruit, bladgroenten, tomaten, kruiden, sierplanten en startplanten.

Jolie Kahn, CEO van het bedrijf: "De volledig gesloten aard van onze gepatenteerde kassen met vakwerk stelt ons in staat om microklimaten te creëren in klimaten die niet bevorderlijk zijn voor de groei van bepaalde planten. In combinatie met ons eigen geautomatiseerde teeltsysteem geloven we dat het potentieel voor tuinbouwinnovatie zal bijdragen aan het creëren van aandeelhouderswaarde op de lange termijn voor al onze belanghebbenden."

Het patent volgt op de toekenning van het overeenkomstige Amerikaanse patent dat in juni 2024 werd aangekondigd.

Voor meer informatie:
AgriFORCE
agriforcegs.com

Publicatiedatum: