Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bell Pepper line heeft een ROI van 1,5 jaar

Subsidie voor specialist in robotiseren AGF-verwerking

Het Just Transition Fund (JTF) is een EU subsidieprogramma voor innovaties die een bijdrage leveren aan de energietransitie en aan een duurzame leef- en werkomgeving. ZTI smart machines zoekt naar veilige en efficiënte oplossingen voor industriële processen met veel handmatig repetitief werk. Zij robotiseren het verwerkingsproces van groente en fruit en verminderen hiermee onder andere het agrarisch afval.

Robotica en Vision techniek
De ingenieurs bij ZTI ontwerpen met de nieuwste software-systemen machines die het verwerken van groente en fruit veiliger, sneller, hygiënischer en onderhoudsvriendelijker maken. De hogere productie die verkregen wordt door het volautomatisch oriënteren, detecteren, tellen, wegen en verwerken van de kwetsbare agrarische producten, maakt fruit- en groenteverwerkende industrieën ook toekomstbestendiger. Robotisering en AI verkleinen het productieverlies.

Bell Pepper line heeft een ROI van 1,5 jaar
De nieuw ontwikkelde Bell Pepper line van ZTI geeft een return on investment van 1 tot 1,5 jaar. Door het verminderen van productieverlies en door het besparen op personeelskosten kan een snelle terugverdientijd gerealiseerd worden. In deze verwerkingslijn wordt gebruik gemaakt van AI voor het oriënteren van de paprika's. Deze worden vervolgens met een siliconen grijper op de juiste manier in de verwerkingsmodule geplaats. Vervolgens wordt de paprika ontkend en in parten gesneden. Er komt geen handwerk meer aan te pas.

Subsidie opent deur naar verdere ontwikkelingen
Fruit en groente zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, waardoor het automatiseren van het proces moeilijk is. Om dit probleem aan te pakken, heeft ZTI geavanceerde visie- en robottechnologie geïmplementeerd. Bovendien kan iets soms niet handmatig worden gedaan. Bijvoorbeeld het snijden van heel dunne plakjes citrusfruit.

Directeur Hans Keijzer van ZTI: "We zijn ontzettend blij met deze subsidie. Het geeft ons de mogelijkheid onze tak ZTI smart robotics verder uit te bouwen. Wij geloven sterk dat hier de toekomst van de voedselverwerking ligt. Sterker nog die toekomst is bij ons allang begonnen. We zijn bezig met allerlei nieuwe concepten en staan daarnaast open voor vragen en ideeën uit de markt. Neem gerust contact met ons op om eens van gedacht te wisselen over het automatiseren van processen die nu veel handwerk vragen."

JTF staat voor Just Transition Fund en is een EU subsidie met steun van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,Provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk, Castricum, Velsen, Heemskerk en Uitgeest.

Voor meer informatie:
Hans Keijzer
ZTI
De Dijken 1
1747 EE Tuitjenhorn
[email protected]
www.zti.nl

Publicatiedatum: