Microgroenten worden steeds meer gebruikt. Het zijn kleine plantjes bomvol smaak die in een kas geteeld worden en door chef-koks in zowel binnen- als buitenland gebruikt worden. In een aflevering van Het Klokhuis is te zien hoe deze microgroenten bij Koppert geteeld worden. De planten worden op een soort van papier-maché geteeld. In de moderne kas is te zien dat de microgroenten onder paars licht opgroeien. Het paarse licht is een mengeling van blauw en rood licht. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de microgroenten klein willen blijven en het rode licht zorgt ervoor dat het plantje wil gaan groeien. Zo krijgt het plantje een mooie smaak.
Microgroenten zijn er in allerlei smaken. Van radijs tot knoflook. Chef-koks maken er soep en andere lekkere gerechten van. Nadat de zaadjes gezaaid zijn groeien ze op onder een doek. Nadat er blaadjes aan de plantjes komen gaat het doek eraf en groeien de plantjes met behulp van zonlicht.
Bekijk hier de aflevering van Het Klokhuis.