Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese steenwolfabriek bouwt onderzoekskas

Met de voortdurende ontwikkeling van teelttechnologie is de toepassing van steenwol in de tuinbouw toegenomen. Steenwolfabrikanten in Europese en Amerikaanse landen zoals Denemarken, de Verenigde Staten, Polen en Nederland zijn er genoeg. Er zijn echter niet zoveel professionele fabrikanten van steenwol in China.

"Wij zijn in de jaren negentig begonnen en behoren tot de top van steenwolfabrikanten in China", vertelt een vertegenwoordiger van Shanghai ABM Rock Wool Dafeng Co. "Ons merk heet UPuper en is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de productie van hydrocultuurmedia. We hebben een compleet assortiment steenwol kweekmedia, speciaal ontworpen voor de indoorteelt van cannabis en groenten in kassen. Deze kweekmedia ondersteunt de groei van zaailing tot oogst."

"Er is bijna 9,77 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd en de teeltapparatuur wordt uit heel Europa geïmporteerd. Het is de grootste locatie voor de productie van groene steenwol in de regio Azië-Stille Oceaan. De drie afvalemissienormen zijn vergelijkbaar met het niveau van de Europese sector. Veel grote kassen in China gebruiken onze UPuper steenwol."

Nieuwe kas
In april 2024 werd een hightech kas, gebouwd door UPuper, afgerond om onderzoek te doen. De kas heeft een oppervlakte van 1.170 m². De kas biedt twee hoofdmethoden voor het telen van planten: teelt in goten en een eb- en vloedsysteem.

In deze kas observeren onderzoekers de veranderingen in plantenwortels door een grote hoeveelheid gegevens van het plantproces te verzamelen. Daarnaast proberen ze de invloed van het wortelsysteem op de verschillende groeistadia van gewassen te analyseren en te begrijpen. De bedoeling is om professionele telers te helpen om gemakkelijk een hogere kwaliteit en een hogere opbrengst te bereiken. Ook worden er plantscenario's van klanten gesimuleerd om de productprestaties te testen. Daarnaast is het de bedoeling dat klanten worden voorzien van steenwolmedia en professionelere begeleiding ontvangen.

Steeds hogere eisen
"De cannabismarkt stelt steeds hogere eisen aan het hele kweekproces. Ook aan het planten van zaailingen en aan de steenwolsubstraten worden steeds hogere eisen gesteld", deelt het team van UPuper. "UPuper producten vergemakkelijken de teelt voor cannabistelers. Met de producten kunnen cannabisplanten goed gekloond en geplant worden. "

Eerste fabriek in China
UPuper steenwolsubstraat bevat zelf geen voedingsstoffen en absorbeert ook geen voedingsstoffen. Daardoor is het voor telers gemakkelijk om de planten te controleren en hogere economische voordelen te verkrijgen. "UPuper is de eerste fabriek in China die zich specialiseert in de productie van steenwolsubstraten. We hebben een professioneel en gestandaardiseerd proces voor kwaliteitsinspectie van het product om productkwaliteit te garanderen. UPuper producten worden zeker gebruikt onder cannabistelers."

In de toekomst blijft UPuper zich richten op haar producten en diensten. "We willen telers helpen om hun plantvoordelen beter te benutten en streven ernaar om het voorkeursmerk te worden voor wereldwijde professionele klanten."

Stabiele ondersteuning
"Ons steenwolsubstraat heeft een goede waterretentie en luchtdoorlaatbaarheid en biedt een stabiele ondersteuning en een volledig controleerbare toevoer van voedingsstoffen voor plantenwortels. Deze teeltmethode vermindert plagen en ziekten in de bodem en voorkomt problemen zoals bodemvervuiling en verzilting."

"UPuper is een samenwerking aangegaan met Kaisheng Haofeng. Dat is een groot staatsbedrijf in China voor de teelt van tomaten. UPuper heeft de 2023 Best Contribution Award gewonnen die werd uitgereikt door Kaisheng Haofeng. Naast het leveren van UPuper steenwol bieden we professionele plantbegeleiding aan telers."

In 2017 startte het bedrijf met het exporteren van hun merk naar het buitenland. Tot op heden zijn de steenwolproducten verkocht aan meer dan 20 landen.

Voor meer informatie:
Shanghai ABM Rock Wool Dafeng Co, Ltd.
Tel: +86 021 39291299
[email protected]
www.upupergrow.com

Publicatiedatum: