Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“GA-Clean verwijdert effectief alle vervuiling”

Goten goed reinigen van anorganische zouten speciaal aandachtspunt tijdens teeltwisseling

De teeltwisseling is een cruciale periode waarin telers de kans krijgen om hun kas grondig schoon te maken en voor te bereiden op de volgende teeltcyclus. Dat de teeltwisseling eraan zit te komen merken ze ook bij Cleantechnics. Cleantechnics biedt een uitgebreid assortiment reinigings- en desinfectiemiddelen om dit proces zo effectief mogelijk te maken.

Goten reinigen
Een van de meest uitdagende taken tijdens de teeltwisseling is het verwijderen van anorganische zouten die zich in de goten hebben opgehoopt. Gerard Schepers: "Ons product GA-Clean is speciaal ontwikkeld om dit soort vervuiling efficiënt aan te pakken. Het verwijdert niet alleen zouten, maar ook andere hardnekkige verontreinigingen zoals algen, mos, vet, stof en roet van glas, goten en aluminium oppervlakken. Het gebruik van GA-Clean zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige vervuiling grondig wordt verwijderd, zodat de goten weer in optimale conditie zijn voor de volgende teelt."

Tijdens een teeltwisseling rijden telers met buisrailkarren door de kas, waarbij een persoon of een spuitapparaat de goten kan inspuiten met GA-Clean om het product in te laten werken en de andere persoon erachter aan komt om het product af te spuiten. "GA-Clean werkt met een inwerktijd van 10 tot 20 minuten. Concentratie en inwerktijd zijn afhankelijk van hoe oud en hardnekkig de meststofafzettingen zijn en van het type teeltgoot dat gebruikt wordt. Het product perfect in het teeltwisselschema van telers en heeft mogelijk een positieve invloed op tijdsduur. Tegen de tijd dat de tweede persoon met zijn kar achter de eerste persoon of spuitkar aan komt, is GA-Clean al goed ingewerkt en kan de goot direct schoongespoten worden."

Cleantechnics heeft de reinigings- en desinfectiemiddelen voor goten laten testen door de bekende gootproducenten. "Zij hebben het product goed en veilig bevonden."


De bovenste goot is alleen met water en een hogedrukspuit schoongemaakt. De onderste goot is eerst ingespoten met GA-Clean en na een inwerktijd van 5 minuten afgespoten met een hogedrukspuit met water. "Hier zijn achtergebleven anorganische zouten wel verwijderd. Met alleen water met hoge druk lukt dat niet."

Kas en glas reinigen
Maar naast het reinigen van goten is er nog veel meer werk te doen in de kas, weet de chemicus die samen met teler Dennis Grootscholte Cleantechnics opzette. Bij het bedrijf pleiten ze voor een grondige teeltwisseling met de juiste middelen.

Voor het reinigen van glas biedt Cleantechnics AR Clean aan. "Dit product is specifiek ontwikkeld voor het reinigen van AR-gecoat glas en is goedgekeurd door meerdere internationale grotere glasproducenten." Het product verwijdert onder meer algen en verbetert de transmissie van het glas. "Vuil glas zorg niet alleen voor lichtverlies, maar is ook een potentiële schuilplaats en voedingsbodem voor ziekteverwekkers."


Productielijn Cleantechnics

Een ander breed inzetbaar product dat het bedrijf aanbiedt, is FoamOrg. "Dit reinigingsmiddel is bijzonder effectief voor het aanpakken van organisch vuil op kasgevels, betonpaden en glasopstanden." FoamOrg kan eenvoudig worden aangebracht met een loog geschikte pomp. "Het zorgt ervoor dat hardnekkig vuil en aanslag grondig worden verwijderd. Hierdoor wordt niet alleen de kas schoon, maar wordt ook een optimale omgeving gecreëerd waarin nieuwe gewassen optimaal kunnen groeien."

FoamOrg kan ook voor het reinigen van goten worden gebruikt. "Dat maakt het een veelzijdige keuze voor telers die op zoek zijn naar een grondige reiniging. Door FoamOrg in te zetten, worden organische vervuiling en algen/mos effectief verwijderd. Dat is belangrijk voor zowel de hygiëne in de kas als het behoud van de lichttransmissie door het glas."

Ontsmetten
Naast reiniging speelt ontsmetting een grote rol in de teeltwisseling. Cleantechnics biedt hiervoor Oxiline-50 aan, een zilver gestabiliseerde waterstofperoxide. "Dit is een krachtig ontsmettingsmiddel dat kan worden gebruikt in plaats van traditionele middelen zoals formaline. Dit product is vooral nuttig voor het grondig ontsmetten van draingoten en andere kritieke plekken in de kas, zoals betonpoeren, om de opbouw van ziekteverwekkers te voorkomen. Het product kan goed gecombineerd worden met GA-Clean voor de combinatie met het verwijderen van meststoffen op goten."

Cleantechnics biedt een complete reeks producten om de kas volledig schoon te maken en voor te bereiden op de volgende teeltcyclus. "Telers die hun kas optimaal willen voorbereiden voor de volgende teeltcyclus, kunnen vertrouwen op onze producten waaronder, AR Clean, GA-Clean, FoamOrg en Oxiline-50. Deze producten zorgen ervoor dat elke teler beschikt over de beste middelen om hun kas in topconditie te brengen en te houden."

In Vlaanderen levert Intergrow/Hesco de producten van Cleantechnics. De specialisten van Cleantechnics zijn beschikbaar voor vragen en hebben ook een TechTalk Teeltwissel beschikbaar, met daarin meer details over adviesdoseringen, inwerktijden en de meest effectieve toepassing van de producten van Cleantechnics.

Goten schoonspuiten, 1 inspuiten GA-Clean, 1 afspuiten na inwerktijd 5 minuten

Voor meer informatie:
Cleantechnics
[email protected]
www.cleantechnics.nl