Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
autonome cannabiskas:

"In het weekend werkt hier maar één persoon"

"De kas wordt bestuurd door de computer: van de irrigatie tot de schermen en de omgeving. Het kost vele jaren om de computer te programmeren om zover te komen. We werken er nu al drie jaar aan," zegt Andras Kirschner, medeoprichter en teeltmanager van District Cannabis. Het bedrijf is gevestigd in Maryland en heeft samengewerkt met LetsGrow.com en Hoogendoorn om een geautomatiseerd teeltsysteem te creëren. "Elke week analyseren we onze gegevens en proberen we kleine veranderingen aan te brengen om het programma te verbeteren."

De kas
In een recente video van CannaCribs (zie hieronder) is een rondleiding door de kas te zien. De Nederlandse kas is 45.000 m² groot. Medeoprichter Andras droomde altijd al van een Nederlandse kas. "Toen ik op de universiteit zat, las ik een artikel in National Geographic over hoe het kleine Nederland de meeste groenten in Europa produceerde. Ik zag hun technologie en wist dat daar de toekomst van de tuinbouw lag."

Jaren later is District Cannabis een van de 15 cannabislicentiehouders in Maryland en teelt het in een Nederlandse kas. "Het heeft meer kubieke meter ruimte om te conditioneren, waardoor het gemakkelijker is om je omgeving stabiel te houden. We hebben echt veel ruimte in de hoogte en twee hoge punten in elk compartiment, wat zorgt voor betere ventilatie. Veel Amerikaanse kassen zijn korter en hebben maar één hoog punt per kas", legt hij uit.

Na veel verschillende LED-lampen te hebben geprobeerd, koos het bedrijf voor Fluence. "Toen we hun belichting testten, zagen we een toename van THC en terpenen," zegt Andras. "Het Fluence-team werkte met ons samen om het dimprogramma te integreren in het Hoogendoorn-systeem. We hebben een PAR-sensor op gewasniveau, die de belichting aanpast. Als de schermen open zijn, wordt de belichting gedimd. Als de schermen dicht zijn, worden de lichten gedimd. De hele faciliteit draait op 45.000 dollar aan elektriciteitskosten per maand. Dat komt niet eens in de buurt van de meeste binnenkweekfaciliteiten," zegt hij.

Klonen om te doden
Ashley Hubbard, hoofd van de teeltafdeling, legt uit dat het bedrijf 'kloont om te doden'. "We kunnen de beste en gezondste klonen selecteren, die moeders doden en een soort herstart maken. We hoeven niet kieskeurig te zijn over waar we de klonen knippen, maar kunnen de 20 sterkste uitkiezen en dan klonen om die te doden."

Het bedrijf heeft ongeveer 30 genetica in 2 verschillende batches. "We hebben zowel grootmoederplanten als moederplanten. Laten we zeggen dat we Layer Cake willen kweken. Dan moeten we 6 planten kiezen die uit ons recycleprogramma groeien. Die zetten we op onze Grodan-platen en laten we 4 weken groeien. Deze grootmoederplanten zijn volledig gewijd aan het worden van stekken voor moederplanten. Daarna kiezen we de sterkste planten om naar de volgende fase te gaan."

Precisie-irrigatie
Paavo Steinkamp, VP van Cultivation, legt uit dat ze steenwol gebruiken in combinatie met het Grodan GroSens platform om precisie irrigatie te leren. "De sensor houdt het CO2-niveau, de VPD en zelfs het gewicht van de planten bij om de irrigatie precies op maat te maken en zo te zorgen voor optimale groeiomstandigheden en efficiënt watergebruik."

"We hebben ook een weegschaal in het midden van elk compartiment, die de planten weegt," voegt Andras toe. "Elke keer dat we irrigeren, registreert de Aquabalance de drain. Na de laatste druppel registreert de weegschaal het gewicht en past het watergiftinterval aan op basis van de transpiratiesnelheid. Het controleert ook het drainwater. Als de EC van het drainwater toeneemt, wordt het interval korter."

Bovendien vangt het bedrijf het drainwater op om het kunstmestverbruik te verminderen. "We filteren het water, testen het en berekenen wat we moeten toevoegen om onze doelen te bereiken. Dat heeft ons kunstmestverbruik met 30% verminderd."



Voor meer informatie:
District Cannabis
www.districtcannabis.us


CannaCribs
www.cannacribs.org