Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Software arbeidsregistratie helpt teler bij bewustwording en het maken van keuzes

Binnen het moderne glastuinbouwbedrijf wordt ontzettend veel data gegenereerd. Hoe kunnen we de verzamelde data omzetten in heldere overzichten om de beste beslissingen te nemen? Deze vraag hield van Geest komkommers bezig. De oplossing: Work-IT Online. Peter van Diggelen, bedrijfsleider bij van Geest komkommers, vertelt hoe hun nieuwste Cloudsoftware in de komkommerkwekerij wordt ingezet.

Van Geest komkommers is een echt familiebedrijf. De vader van huidig eigenaar Arthur van Geest is gestart in Den Hoorn en vanwege de ruimte is het bedrijf verhuisd naar Tinte. Arthur nam het roer in 2000 over van zijn vader. Inmiddels wordt er op negen hectare, verdeeld over twee locaties, komkommer geteeld. Hierbij streeft van Geest naar een zo kwalitatief en duurzaam mogelijke komkommer. Vanaf het eerste moment dat Work-IT Online er is, gebruikt Van Geest komkommers dit systeem al.

Door het verleden beter sturen in het heden
Peter: "Omdat we in Work-IT Online alle data hebben van het vorige teeltseizoen, kunnen we een goede voorspelling doen over wat we kunnen verwachten. De registraties die de medewerkers maken zijn voor ons essentieel en met Work-IT Online worden deze registraties overzichtelijk en visueel gepresenteerd. Zo kan ik de gewerkte uren monitoren, maar ook de prestaties van de medewerkers inzien."

"De registraties zijn erg belangrijk. Het is daarom fijn dat het registreren snel en eenvoudig gaat. De medewerker klokt zichzelf in bij de start van de werkdag. Vervolgens scant de medewerker via de Scan-IT applicatie na oogsten het pad en kar. Zo weet ik precies welke medewerker welk pad heeft geoogst. Vervolgens weegt de weegbrug de karren, dit wordt automatisch gekoppeld aan de medewerker en het pad. Hierdoor heb ik inzicht per medewerker, pad, kar en prestatie."

"Met Work-IT Online hebben we duidelijkheid tussen de beide locaties. Bij ons zijn de locaties zo goed als identiek, en dus kunnen we een goed vergelijk maken en zo nodig bijsturen. Door de gemaakte registraties hebben we inzicht in de gewerkte uren, geoogste kilo's en gemaakte kosten. Zo kan er bijgestuurd worden op efficiency. Ik ben niet snel van verandering, maar de overstap naar Work-IT Online is echt een verbetering"

"Als teler is het belangrijk om inzicht te hebben op het rendement en de kosten per vierkante meter. De overzichten van Work-IT Online helpen ons hierbij. We verkrijgen inzicht op het aantal kilo's per vierkante meter, maar ook de kosten. Dit helpt bij de bewustwording en het maken van keuzes."

Voor meer informatie:
Nitea IT Solutions

Tel: +31 (0)174 61 39 03
[email protected]
www.nitea.nl

Van Geest komkommers
www.vangeestkomkommers.nl

Publicatiedatum: