Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor samenwerking bij innovatie (EIP) digitalisering

Draagt uw project bij aan innovatie en digitalisering in de land- of tuinbouw? En wilt u het project uitvoeren in samenwerkingsverband? U kunt dan subsidie krijgen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, hoort het project bij het netwerk Europees Innovatie Partnerschap (EIP). Dit netwerk bestaat om te leren van elkaars projecten.

Hoogte subsidie en aanvraagperiode
Startdatum: Donderdag 15 augustus 2024 09:00 uur
Einddatum: Vrijdag 20 september 2024 17:00 uur
Hoogte subsidie: € 125.000 tot maximaal € 500.000
Totaal budget: € 8.460.000

Voor wie?
Deze subsidie is voor samenwerkingsverbanden die een project uitvoeren. Het project gaat over innovatie voor een duurzame en toekomstbestendige land- en tuinbouw. En draagt bij aan het sterker maken van de natuur en creëren van een leefbaar platteland. De aandacht ligt hierbij op digitalisering.Wat is een verbonden product of dienst?
Tijdens uw project gebruikt u een bestaand (digitaal) verbonden product of dienst. Of u ontwikkelt een product of dienst als onderdeel van uw project.

Een digitaal verbonden product verzamelt, genereert of ontvangt gegevens over het gebruik van het product. Of over de omgeving waarin het product wordt gebruikt. Ook kan het product gegevens verzenden via een elektronische communicatiedienst. Denk aan een melkrobot die de melk van de koe analyseert en de informatie omzet in gegevens.

Een verbonden dienst is aan een product verbonden om bepaalde functies uit te kunnen voeren. Denk aan de software die de gegevens van de melkrobot verzamelt. Daarna vertaalt de software de gegevens naar makkelijk te begrijpen informatie en advies voor de landbouwer.

Regel hier uw aanvraag.

Meer informatie is hier te vinden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Publicatiedatum: