Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kassen voor kweken nuttige insecten

CBC Bioplanet, het bedrijf dat nuttige insecten voor groente- en fruittelers produceert, heeft nieuwe groeiperspectieven. Dankzij de fusie met de CBC Group vorig jaar kan het bedrijf uit het Italiaanse Cesena ruimer gaan plannen, met het oog op integratie met de biologische oplossingen van Biogard®.

Vittorio Veronelli, directeur van CBC Europe

Op vrijdag 16 augustus woonde Vittorio Veronelli, directeur van CBC Europe, het traditionele zomerfeest bij dat Bioplanet organiseert voor zijn werknemers. "De beslissing om Bioplanet te integreren in CBC", zegt Veronelli, "bleek de juiste te zijn. De tuinbouwdivisie van CBC, die al belangrijk was met Biogard, is nu aangevuld met Bioplanet, met het oog op groei in biologische gewasbescherming. En ik geloof dat het bestrijden met behulp van nuttige insecten de meest elegante biologische gewasbeschermingsmethode is die er is."

De geplande investering op korte termijn bedraagt ongeveer €5 miljoen voor de bouw van 2.600 m² en 1.000 m² overdekte ruimte voor nieuwe geautomatiseerde cellen.

Productiemanager Manuel Manduchi van Bioplanet

Manuel Manduchi, productiemanager bij Bioplanet: "Dankzij CBC kunnen we een aanzienlijke groei plannen. En via het Biogard verkoopnetwerk hebben we de mogelijkheid om meer teeltbedrijven te bereiken, zowel in Italië als in het buitenland. Deze overeenkomst laat toe onze horizon te verbreden: we hebben toestemming gevraagd en gekregen om onze mijten ook in Japan te verkopen."

"Dankzij de investering in nieuwe kassen zullen we de productie van Phytoseiulus persimilis met de helft verhogen, waardoor we het volume van ruim 1 miljard exemplaren ruimschoots zullen overschrijden."

CBC is een van oorsprong Japanse multinational die in 2025 honderd jaar bestaat. "Onze Japanse CEO zegt altijd dat we niet moeten stilstaan bij het verleden, maar moeten nadenken over de volgende honderd jaar. We moeten denken met een langetermijnperspectief en blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling", aldus Veronelli.

Op de T-shirts staat Bioplanet in het Japans

Diversificatie is essentieel voor Bioplanet: "We hebben veel oplossingen tegen schadelijke insecten zoals trips, spint en wolluis, om er maar een paar te noemen", vervolgt Manduchi. "Het is goed om klanten meer opties te bieden. We moeten niet vergeten dat insecten levende organismen zijn die zich afhankelijk van de omgeving anders gedragen: de verdediging van tomaten op Sicilië verschilt bijvoorbeeld van dezelfde verdediging in Nederland."

"Daarom moeten we enerzijds nuttige insecten van hoge kwaliteit (vitaliteit, prestaties) aanbieden, anderzijds is het essentieel om de verschillende omgevingen te kennen en te weten hoe het insect zich gedraagt in bepaald klimaat of seizoen."

Voor meer informatie:
Bioplanet
Via Maccanone 359
Cesena (FC) – Italië
[email protected]
www.bioplanet.eu

Publicatiedatum: