Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije onderschept citroenen en paprika met te hoog MRL-gehalte

Tonnen citroenen en paprika's, bestemd voor wederuitvoer en de Bulgaarse markt, zijn aan de Bulgaarse grens tegengehouden. Volgens gegevens van het centrum voor risicobeoordeling van de voedselketen werden tussen 1 april en 30 juni 26 meldingen geregistreerd in het systeem voor snelle meldingen, waarvan 25 betrekking hadden op producten uit Turkije en één op een product uit Pakistan. Van deze meldingen betroffen er 13 citroenen die voor wederuitvoer waren bestemd, terwijl 11 meldingen paprika's betroffen, waarvan 10 voor vernietiging en 1 voor wederuitvoer. Daarnaast waren er waarschuwingen voor grapefruit en rijst, die eveneens voor vernietiging waren bestemd.

Ter vergelijking: Bulgarije diende vorig jaar 48 meldingen in, aldus Nikolaj Spasov van het Food Chain Risk Assessment Center. Van 30 april tot 25 juni ontving Europa één waarschuwing voor levensmiddelen en diervoeders die gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Groenten en fruit vormden de grootste categorie, met 143 meldingen waarin vaak meerdere werkzame stoffen werden aangetroffen. De belangrijkste landen van herkomst waren India (49 meldingen), Turkije (34), Egypte (30), Pakistan en Vietnam (elk 18), China (11), Kenia (10), en Thailand (8).

Bron: www.slobodenpecat.mk

Publicatiedatum: