Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Experts voorspellen grote stijging vraag naar veen China

Op 5 augustus is het 17e Internationale Veencongres gehouden in Taizhou City, provincie Zhejiang, China. Het congres duurde vijf dagen en het thema was dit jaar "Veengebieden in een veranderende wereld". Honderden deskundigen uit de sector uit verschillende landen namen deel aan het congres om te praten over wereldwijde veenkwesties.

Tijdens het congres deelden deskundigen uit binnen- en buitenland hun meningen. De professor van de Nanjing Landbouwuniversiteit vertelde bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de teelt zonder aarde in China, en het onderwerp was "Huidige situatie, problemen en ontwikkelingsperspectief van de substraatteelt in China".

Onderzoeker Shang Qingmao van de China Academy of Agricultural Sciences (CAAS) richtte zich op veen in jonge planten, met als onderwerp "Veen draagt bij aan de ontwikkeling van de zaailingensector in China". Veen is een belangrijk substraat dat in kwekerijen wordt gebruikt voor jonge groenteplanten. Voormalig voorzitter van het International Peatland Institute, Gerald Schmilewski, ging in op de uitdagingen van de veensector met als onderwerp "Van gedwongen veenontwikkeling naar gedwongen vermindering van het veengebruik".

China begon veen te importeren in 1995, maar de hoeveelheid was niet groot, slechts 20.000 tot 30.000 kubieke meter per jaar. Tot 2017 groeide de import van veen tot 1 miljoen kubieke meter per jaar, en in de jaren daarna is de import van veen snel toegenomen tot 3 miljoen kubieke meter per jaar. De snelle ontwikkeling hield verband met de Chinese economie.

"In het verleden hadden telers niet genoeg geld om veen of andere substraten te kopen. Nu er echter steeds meer wordt geïnvesteerd in land- en tuinbouwgebieden, neemt het veenverbruik sterk toe en zal het blijven toenemen," aldus een expert. Prof. Meng Xianmin, uitvoerend vicevoorzitter van de China Humic Acid Industry Association Peat Industry Branch, wees op de bestaande problemen in de sector en beschreef de toekomst. Volgens sommige gegevens zal de in China geïmporteerde hoeveelheid veen oplopen tot 30 miljoen kubieke meter.

Op dit moment zijn grondstoffen en halffabrikaten van veen in China voornamelijk afhankelijk van import, en de introductie van turfbronnen en verwerking heeft potentieel in de toekomst. Taizhou heeft een zeer gunstige geografische ligging, met havens en gemakkelijk voor douane-inklaring, en de overslagcapaciteit is goed. Het heeft een groot potentieel om een distributiecentrum voor de veensector in China te worden.