Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste openbare laadpunt voor zware voertuigen in Zuid-Europa

Iberdrola | bp pulse heeft voor het Spaanse transportbedrijf Disfrimur gekozen om het eerste openbare laadpunt voor zware voertuigen in Zuid-Europa uit te baten. Disfrimur is sinds 2021 vastbesloten de elektrificatie van zijn wagenpark uit te breiden, onder meer door een samenwerking met de energiereus. "Dankzij deze samenwerking beschikken we over de nieuwste technologie op het gebied van laadstations, een essentiële stap om vooruitgang te boeken in onze duurzaamheidsdoelstellingen", stelt het management van dit transportbedrijf uit Murcia.

Het nieuwe MCS (Megawatt Charging System) oplaadpunt, voorzien van 100% hernieuwbare energie met Garantie van Oorsprong (GoO) dat 1.200 kW kan bereiken, vertegenwoordigt een belangrijke innovatie in de sector. "Dit oplaadpunt heeft de capaciteit om een elektrische vrachtwagen tijdens de verplichte pauze van de chauffeur in ongeveer een half uur op te laden."

"De nieuwe MCS-technologie bevordert de elektrificatie van het zware goederentransport. MCS-laders maken ook een hoge omloopsnelheid van rollend materieel mogelijk voor andere, meer lokale toepassingen." De implementatie van dit eerste openbare MCS-laadpunt toont niet alleen de levensvatbaarheid van deze technologie aan, maar legt ook de basis voor een verdere uitbreiding van de inzet van elektrische vrachtwagens.

"We zijn vastbesloten om onze vloot te elektrificeren. Op middellange en lange termijn zijn we van plan om ons wagenpark verder om te vormen naar duurzamere opties, zoals elektrische trucks, waarmee we ons streven naar een schonere en efficiëntere transportsector kracht bijzetten."

Disfrimur is een familiebedrijf met een solide staat van dienst in de goederentransportsector, vooral in de voedingssector. Het bedrijf is opgericht met als doel een kwalitatief hoogwaardige service te bieden en heeft zich inmiddels uitgebreid over het hele Spaanse grondgebied.

Met zijn moderne en grote wagenpark, dat momenteel aangedreven wordt door vijf verschillende soorten energie, kan Disfrimur een onderscheidende service bieden die is aangepast aan de behoeften van de klanten. Onder het motto "Onzichtbaar transport" streeft het bedrijf er voortdurend naar om zijn CO2-voetafdruk te meten, te verminderen en te compenseren, met als doel emissieneutraliteit te bereiken en bij te dragen aan een duurzamer transport.

"De ontwikkeling van een snelle en krachtige laadinfrastructuur langs de Middellandse Zee-corridor zal het gebruik van elektrische energie vergemakkelijken ten voordele van een efficiënter en duurzamer transport."

"Om deze overgang succesvol te laten verlopen, is het echter essentieel dat alle schakels in de keten betrokken worden: overheden, klanten, producenten, energiebedrijven en vervoerders. Alleen door een gezamenlijke inspanning zal het mogelijk zijn om het goederenvervoer over de weg om te vormen tot een groenere en meer concurrerende optie."

"Bovendien zal de hoge penetratie van hernieuwbare energie in ons land, voornamelijk wind- en zonne-energie, een concurrentievoordeel opleveren voor onze transportbedrijven. De hernieuwbare elektriciteit die hun vrachtwagens van energie voorziet, zal hen in staat stellen minder impact te ondervinden van de bestaande spanningen in olie-exporterende landen."

Voor meer informatie:
Disfrimur
Av. de Lorca 174
30835 Sangonera la Seca (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 80 40 45
www.disfrimur.com

Publicatiedatum: