Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Batterij-energieopslagsysteem bij BE Fresh Produce

BE Fresh Produce heeft een belangrijke stap gezet in duurzaam energiebeheer met de implementatie van een batterij-energieopslagsysteem. Dankzij de samenwerking met Zwart Techniek en Samax kan BE Fresh nu efficiënter en flexibeler omgaan met energieverbruik.

Veelzijdig gebruik: Opslag en handel in energie
De batterij en het Energy Management Systeem stelt BE Fresh in staat om overtollige zonne-energie uit de zonnepanelen op te slaan en/of te verhandelen. Dit biedt niet alleen kostenbesparing, maar draagt ook bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

De batterij beschikt over een vermogen van 1000 kW en een opslagcapaciteit van 2064 kWh. Ter vergelijking, dit is genoeg energie om meer dan 200 huishoudens een hele dag van stroom te voorzien! Dankzij een 1250 kVA transformator en een laagspanningsverdeler wordt de energie veilig en efficiënt naar het pand en de netaansluiting gestuurd.

Wat dat inhoudt? Martijn van der Velde, Manager Business Development bij Zwart: "Met onze batterij-energieopslagsysteem kunnen we de afhankelijkheid van het energienet verminderen, kosten besparen en bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet."

Pascal, directeur bij Samax, licht toe: "Bij Samax zien we dagelijks de uitdagingen en grenzen op het energienet. Wanneer je hier op de juiste manier mee omgaat, biedt dit kansen voor ondernemers. Door onze klanten te voorzien van flexibele energieoplossingen, kunnen we niet alleen bijdragen aan de verlichting van de druk op de energienetten, maar ook financiële voordelen bieden. De accu is een belangrijke toevoeging om deze flexibiliteit verder te vergroten."

Om de ingebruikname van de accu te vieren, vond op eerder deze zomer een feestelijke opening plaats. Een divers gezelschap, bestaande uit klanten en collega's van BE Fresh, Zwart Techniek en Samax, kwam daarom samen voor een feestelijke opening, inclusief een tour langs de batterij.

Voor meer informatie:
Samax
[email protected]
www.samax.nu


Zwart
[email protected]
www.zwarttechniek.com

Publicatiedatum: