Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bernhard Verbraeken blikt terug op oprichting HBV Coatings:

"Altijd goede zin en ik had altijd een dijk van een verkoopverhaal"

Bernhard Verbraeken (82) was in zijn werkzame leven timmerman, vertegenwoordiger kassenbouw en verfverkoper, eerst in loondienst, later zelfstandig. Hij richtte HBV Coatings op. Rodi sprak met Bernhard.

Hij vertelt er dat hij geen tuinder wilde worden. Hij werd uiteindelijk timmerman, om na zijn diensttijd bij Grimbergen terecht te komen in de kassenbouw. Toen dat bedrijf failliet ging, ging hij een andere richting op, die van verf.

"Ik kreeg contact met een meneer De Wilde uit Delft", blikt hij terug. "Hij zat in de verf. Kort en goed: ik ging voor hem werken met een laag basissalaris, maar wel provisie en een bonus als ik goed verkocht. In die tijd werden overal in Westland kassen gebouwd. Waar ik maar uitstapte, was handel. Binnen twee maanden had ik de gestelde omzet bereikt. Uiteindelijk escaleerde het tussen ons. Hij kon niet dealen met de omzetten die ik haalde. Ik nam contact op met zijn leverancier en dat resulteerde erin dat ik mijn eigen handelsonderneming HBV begon. Ik voelde me als een vis in het water. Altijd goede zin en ik had altijd een dijk van een verkoopverhaal."

Verhaal
"Omdat ik toen al heel veel concurrenten om me heen had die ook in de verfbusiness zaten en die totaalprojecten aannamen inclusie f de verf, moest moest ik het anders aanpakken. Namelijk de kweker op het voordeel wijzen; in eigen beheer van de kweker, met zijn eigen mensen, onder mijn leiding het verfwerk uitvoeren."

Inmiddels runt schoonzoon Erwin van Lier het bedrijf, nadat Bernhard in 2007 op zijn 65e stopte.

Voor meer informatie:
Erwin van Lier
HBV Coatings
Publicatiedatum: