Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jeroen de Haas nieuwe voorzitter van Seed Valley

Jeroen de Haas is sinds kort de nieuwe voorzitter van Seed Valley. Jeroen is al ruim 40 jaar actief in de wereld van het zaad en als laatst werkzaam geweest als commercieel directeur bij De Groot en Slot. Al vanaf de oprichting van Seed Valley is hij betrokken geweest bij Seed Valley, als bestuurslid, penningmeester en nu dus als voorzitter. Zijn nieuwe werkgever stelt hem hieronder enkele vragen.


Jeroen de Haas

Jeroen, je bent inmiddels al ruim 40 jaar werkzaam in de sector. Hoe ben jij in de sector terechtgekomen?
"Als boerenzoon heb ik van jongs af aan een sterke band met de landbouw gehad. Gedurende mijn studie aan de Hogere Landbouwschool in Deventer kreeg ik tijdens een stage voor het eerst te maken met de fascinerende wereld van graszaad. Hier is letterlijk het zaadje geplant en is mijn interesse gewekt in de sector. Tijdens een stage in Amerika ben ik in contact gekomen met de unieke opleiding Seed Production and Technology bij Oregon State University. Om mijn kennis te verdiepen, wilde ik de opleiding graag volgen en heb ik een zaadveredelingsbedrijf bereid gevonden deze te financieren. Na de studie ben ik in dienst getreden bij dit bedrijf. Vanaf dat moment heeft de zaadsector me nooit meer losgelaten. Ik heb diverse commercieel technische functies vervuld in landbouw- en groentenzaden en de laatste 15 jaar was ik directeur bij De Groot en Slot."

En nu sinds kort de nieuwe voorzitter van het bestuur van Seed Valley. Hoe ziet het bestuur eruit en waar houden jullie je mee bezig?
"Ruim tien jaar ben ik bestuurslid bij Seed Valley geweest, waarvan de laatste jaren als penningmeester. Dit jaar kreeg ik de kans om de rol van voorzitter op me te nemen toen mijn voorganger Erik-Jan Bartels aftrad. Hoewel ik met pensioen ben, brandt mijn passie voor de sector nog altijd even fel. Daarom besloot ik deze uitdaging met beide handen aan te pakken. Het bestuur is recent vernieuwd, met enkele nieuwe gezichten; Jan Willem Griep (penningmeester, Syngenta), Han Botterhuis (bestuurslid, Incotec) en Rick van Zoeren (bestuurslid, Bayer), en de komst van Delia Bakker die het programmabureau leidt. Samen werken we aan een langetermijnstrategie voor de komende vijf jaar en de strategische herijking. Het voelt geweldig om samen met dit enthousiaste team de toekomst van Seed Valley vorm te geven en ik kijk ernaar uit om onze ambitieuze plannen tot werkelijkheid te zien komen!"

Seed Valley zet zich in om potentieel talent aan te trekken. Hoe zou jij bekend willen staan bij het potentiële talent?
"Seed Valley is dé toegangspoort naar een bloeiende carrière in de zaadsector. Wat ons onderscheidt, is dat wij niet alleen de deuren openen naar onze aangesloten bedrijven en partners, maar dat wij ook het grote plaatje schetsen. Wij zijn de aanjager van de regio en de sector, een krachtig merk dat al ruim 15 jaar synoniem staat voor groei en vooruitgang. Hier krijg je de kans om je carrière uit te bouwen met talloze groeimogelijkheden en baanzekerheid. Of je nu net begint of een volgende stap in je loopbaan zoekt, er is ruimte voor iedereen om een verschil te maken. Onze sector is hightech en internationaal georiënteerd – je kunt de wereld rondreizen voor je vak en tegelijkertijd bijdragen aan één van de grootste uitdagingen: het voeden van de wereld. Bij ons groeit niet alleen de sector, maar ook jouw baan en je persoonlijke ontwikkeling."

Ooit ben je ook begonnen als starter. Wat wil je na al jouw ervaringen meegeven aan de starter?
"Laat je nieuwsgierigheid de motor zijn van je carrière! Toen ik van de boerderij kwam, had ik al wat kennis van planten, maar ik wist dat er zoveel meer te ontdekken was. Ik heb elke kans tijdens mijn studie met volle overgave aangegrepen. Het is geweldig om onderdeel te zijn van een groter geheel en de landbouwschool was voor mij de perfecte afslag naar de wereld van planten en zaden. Mijn advies aan de starter is om altijd nieuwsgierig te blijven en risico's te durven nemen. Toon lef en pak de kansen die op je pad komen. De zaadsector is voortdurend in ontwikkeling en blijft een cruciale rol spelen in onze wereld. Of je nu uit een agrarische familie komt of niet, de groei in deze sector biedt eindeloze mogelijkheden voor iedereen die bereid is om zichzelf uit te dagen. Durf te dromen, durf te doen en bouw mee aan de toekomst van de zaadindustrie."

Ik proef heel veel enthousiasme vanuit zowel je persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van Seed Valley. Waar gaan we dit concreet terugzien de komende jaren?
"Absoluut! Mijn 40 jaar in de zaadsector hebben me laten zien dat voortdurende ontwikkeling essentieel is voor succes. Dit enthousiasme zie ik bij Seed Valley terug in de energieke samenwerking met nieuwe, gedreven mensen en de vernieuwende plannen die we hebben ontwikkeld. De afgelopen maanden hebben we als bestuur een strategische herijking doorgevoerd, waaruit geweldige plannen zijn voortgekomen. Eind dit jaar presenteren we deze plannen vol trots aan onze leden, waarna we ze extern gaan communiceren om potentieel talent te inspireren en aan te trekken. Samen bouwen we aan een toekomstbestendig en bloeiend Seed Valley!"

Voor meer informatie:
Seed Valley
De Factorij 47 E,
1689 AK Zwaag
T +31 (0) 88 123 7333
[email protected]
www.seedvalley.nl

Publicatiedatum: