Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geautomatiseerde logistieke lijn vervoert en lost groenten

Nu de arbeidskosten hoger zijn dan ooit en het een grote uitdaging is om de juiste mensen te vinden, is automatisering essentieel. Het team van Maryniazcyk hielp teler Ogrodnictwo Tomczyk deze uitdagingen aan te gaan door een moderne machinelijn te creƫren om de logistieke processen te verbeteren. "Met geavanceerde machines hebben we een volledig geautomatiseerd proces bereikt", stelt Mateusz Maryniaczyk van FPHU Maryniaczyk.

Het proces begint met het transport van lege groentekisten van de teelthal naar de kassen. Nadat ze gevuld zijn door werknemers worden ze door autonome AGV-trekkers (Hortitrucks, in dit geval) naar de losplaats getransporteerd.

Mateusz maakt in deze fase gebruik van gespecialiseerde apparatuur waarmee de dozen of kartons kunnen worden uitgevouwen op rollenbanen die de goederen naar de palletiseermachine brengen. "Dit proces is met extra palletopslag volledig geautomatiseerd."

Bovendien vult het systeem, dankzij het station voor het ontstapelen van lege dozen, zelf de ontbrekende dozen aan. "De medewerker die het systeem bedient, plaatst alleen lege dozen die op een pallet zijn gestapeld en pakt de reeds gevulde dozen op. Hierdoor besparen we ruimte op de fabrieksvloer en verminderen we onnodig werk."

"Automatisering verhoogt de efficiƫntie, verlaagt de kosten en minimaliseert fouten, waardoor telers zich kunnen concentreren op de teelt", besluit Mateusz.

Voor meer informatie:
Karol Korzeniewski
Maryniaczyk
Tel: +48 792 823 333
Publicatiedatum: