Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afvalverwerker aangepakt vanwege 'stinkend groenafval uit kassen'

Een afvalverwerker in Waddinxveen is door de Raad van State onlangs definitief in het ongelijk gesteld in een juridische strijd met controlerende instanties.

Het bedrijf werd door de gemeente meermaals aangesproken op stankoverlast. Aan het bedrijf zijn dwangsommen opgelegd. Het bedrijf ging hiertegen in beroep.

Pijnpunt zou een overdaad aan 'stankgevoelig groenafval' uit kassen in de compostering bij de afvalverwerker zijn. Tenminste, dat vermoedt de gemeente. Controle zou niet mogelijk zijn omdat de afvalstoffen niet altijd de juiste euralcodes hebben.

Tijdens de uitspraak van 31 juli verklaarde de Raad van State alle bezwaren van de afvalverwerker ongegrond. De dwangsommen moeten zorgen voor een nauwkeurigere administratie van de verschillende aangeboden soorten groenafval om de stankoverlast bij het composteren ervan voor omwonenden in omringende woonwijken aan te pakken.

Het AD weet dat de afvalverwerker plannen heeft voor de bouw van een moderne bedrijfshal met een overkapping voor compostering.