Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Vrijland, PEQ: "Komend zomerseizoen areaaluitbreiding van 30-40 hectare paprika's"

"Vanwege stabilisatie in vraag van de consument naar verpakt product zetten we in op jaarrond logistieke dienstverlening"

Tholen - Marktomstandigheden en behoeften veranderen, zo merkt ook verpakkingsbedrijf PEQ uit Maasdijk. "We verwachten een stabilisatie in de vraag naar verpakt product. Hoewel er nog nauwelijks goede alternatieven zijn - want er blijft een spanningsveld tussen wat de retailer graag wil en de prijs die men wil betalen voor een duurzame verpakking - onderkennen we dat de verpakkingsmarkt voor de toekomst geen groeimarkt is", vertelt Johan Vrijland.

Voor de Maasdijkse verpakker reden om nog meer dan ooit in te zetten op, naast de gebruikelijke winteractiviteiten, op jaarrond logistieke dienstverlening. "Daar zien we namelijk wel een toenemende vraag naar en daar hebben we ook alle faciliteiten voor in huis. Zo hebben we in ons pand met 9.000 m2 vloeroppervlakte een capaciteit van 1.400 pallets die we kunnen koelen en kunnen we daar bovenop nog eens 1.000 pallets in onze verladingsruimte kwijt. Tevens hebben we nog geschikte kantoorruimte en faciliteiten voor de verhuur in ons pand beschikbaar."

Importproduct in de breedste zin
In het pand wordt gewerkt met een Warehouse Management System (WMS), zodat elke pallet te traceren is. Boven staan de sorteermachines en diverse verpakkingsmachines. "We hebben dus alle mogelijkheden om producten uit te zoeken om te pakken of te verpakken in alle gewenste verpakkingsvormen. Onze inzet is nu om onze faciliteiten in te zetten voor importproduct in de breedste zin van het woord, of dit nu overzees fruit of Spaanse producten betreft, of we deze nu verpakken of niet."

"We bieden gekoelde op- en overslag en hebben alle mogelijkheden in huis voor op- en overslag, keuren, verpakken en ompakken. Daarnaast hebben we binnen onze groep ruim 70 vrachtwagens rijden om het product naar de eindbestemmingen in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinaviƫ en verder Europa in te brengen, waarmee we het hele logistieke traject voor onze klanten kunnen ontzorgen."

Johan benadrukt dat verpakken voorlopig de 'hardcore business' van het bedrijf blijft. "Tenslotte zijn er nog niet echt alternatieven voor los product op een lang houdbare basis. Maar we starten wel parallel projecten op om voorgesorteerd te zijn op de toekomst. En met name in logistieke dienstverlening op jaarrond basis zien we de vraag toenemen, terwijl de verpakkingsactiviteiten stabiliseren."

Verdubbeling paprika-areaal
Desondanks heeft PEQ, als belangenbehartiger namens haar telers en onderdeel van Reputation / Weyers groep, voor het zomerseizoen een flinke areaaluitbreiding van 30-40 hectare op de planning staan, vooral in rode, maar ook in gele paprika's. "Voor ons is dat bijna een verdubbeling van ons areaal, waarmee we een flinke groei doormaken in de afzet van eigen product", aldus Johan. Terugblikkend op het huidige paprikaseizoen vertelt hij dat het seizoen, na een wat stroeve start, kwalitatief en prijstechnisch inmiddels redelijk op orde is.

Voor meer informatie:
Marc Vriesen
PEQ
+31 (0) 644869657
[email protected]
www.peq.nl