Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ben Sosef van Royal Brinkman:

"Vertrouwen in Mexico moet je verdienen''

Royal Brinkman is uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Mexicaanse markt voor tuinbouwtechnologie. Ben Sosef zou voor drie jaar verhuizen naar het Midden-Amerikaanse land, maar is er intussen zakelijk én persoonlijk geworteld.

Hoe ben je in Mexico terechtgekomen?
"Mexicaanse bedrijven kregen vanaf 2010 steeds meer mogelijkheden om tuinbouwtechnologie in eigen land te kopen. Toeleveranciers uit andere landen moesten met lokale voorraden de importeursrol van hun klanten in Mexico overnemen. Hier aanwezig zijn werd steeds belangrijker. Zelf besloot ik in 2013 voor drie jaar naar Mexico te gaan. We zijn nu ruim tien jaar verder en er is geen einddatum meer. Zowel zakelijk als persoonlijk is dat zo gegroeid. Ik heb intussen met mijn Mexicaanse vrouw twee kinderen en ook Royal Brinkman heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt."

Welke mijlpalen zijn er geweest?
"Na een paar jaar zaaien kwam het oogsten. Royal Brinkman Mexico begon tien jaar geleden met mij op een zolderkamertje. Na een paar jaar verhuisden we naar een locatie van 300 vierkante meter. In 2019 kregen we 1000 vierkante meter tot onze beschikking. Tijdens de coronapandemie werd het belang van lokale voorraad alleen maar groter. Toen namen we het naastgelegen pand erbij, waardoor we nu met dertien mensen 2200 vierkante meter aan opslag- en kantoorruimte hebben. Verkoop is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Tegelijkertijd heb ik er veel operationele en administratieve taken bijgekregen. Zo is implementatie van de juiste strategie heel belangrijk, want voor de tuinbouw is Mexico een enorme groeimarkt en Royal Brinkman wil daarin meegroeien."



Waar moeten ondernemers in Mexico rekening mee houden?
"Geduld is een belangrijke eigenschap. Mexicanen hebben al heel veel buitenlanders zien komen en gaan. Vertrouwen moet je daarom verdienen. Maar als ze inzien dat je blijft, zien Mexicanen je ook echt als één van hen. Wij zijn intussen echt onderdeel van de markt hier. Daarnaast is het go with the flow. Er is hier veel bureaucratie. Maar dat is wat het is, het heeft geen zin je daartegen te verzetten. En het is echt aan te raden samen te werken met advocaten en accountants die de markt hier kennen, om juridische en fiscale weeffouten bij het oprichten van een bedrijf te voorkomen. In met name Mexico-Stad zitten gelukkig veel Nederlanders die bereid zijn hun landgenoten op weg te helpen en van advies te voorzien."

Bron: Globe Magazine

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: