Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe irrigatieoplossing voor inzicht in irrigatie voor telers

In 2025 zal naar verwachting twee derde van de wereldbevolking te maken krijgen met ernstige watertekorten. Regio's als Mexico en Marokko staan nu al onder grote druk. Telers moeten hun aanpak van waterbeheer heroverwegen en nauwkeuriger gegevens gebruiken om weloverwogen beslissingen over irrigatie te nemen.

Om aan deze behoefte te voldoen heeft WayBeyond, leverancier van digitale agronomieoplossingen voor de bedekte teelt, een irrigatieoplossing gelanceerd als onderdeel van het modulaire FarmRoad platform. De nieuwe oplossing, Drip and Drain monitoring, biedt telers irrigatiebeslissingen op basis van gegevens.

FarmRoad's Drip and Drain monitoring tool stelt telers in staat om druppelirrigatie metingen direct op hun apparaten vast te leggen. Door het digitaliseren van de druppel- en draingegevens bij de bron, hoeven de medewerkers van het teeltbedrijf de gegevens niet meer handmatig over te typen en in te voeren in spreadsheets, waardoor de kans op fouten afneemt en kostbare tijd wordt bespaard. Bovendien automatiseert FarmRoad de berekening van het drainpercentage en het volume per plant, waardoor agronomen een nauwkeurig inzicht krijgen in de irrigatieprestaties van hun teeltbedrijf en de hele dag door proactieve beslissingen kunnen nemen.

Gestroomlijnde irrigatiepraktijken voor betere watertoewijzing
De druppel- en drainbewakingsoplossing is de eerste functie van FarmRoad's irrigatiemodule, die is ontwikkeld op basis van verzoeken van telers om hun irrigatiepraktijken te stroomlijnen door middel van nauwkeurige en betrouwbare gegevensverzameling, analyse en inzichten.

"We hebben deze tool ontwikkeld omdat telers over de hele wereld zich moeten aanpassen aan de uitdagingen van een veranderend klimaat en de efficiëntie en duurzaamheid van hun watergebruik zorgvuldig moeten beheren", zegt Darryn Keiller, oprichter en CEO van WayBeyond. "Met onze druppel- en drainmonitoring kunnen telers irrigatiegegevens samenbrengen en visualiseren om hun belangrijkste beslissingen te onderbouwen en dit helpt hen om efficiënter water te besparen en toe te passen."

De inzichten in FarmRoad-gegevens stellen telers in staat om dagelijkse operationele beslissingen te nemen die de groei van gewassen sturen en de efficiëntie van hulpbronnen optimaliseren. Door continu elke irrigatiegebeurtenis te controleren en gebruik te maken van gegevensinzichten, kunnen telers de kwaliteit van gewassen verbeteren en oogstopbrengsten verhogen terwijl ze duurzame teeltpraktijken bevorderen.

"In combinatie met de bruikbare klimaat- en agronomische gegevens die beschikbaar zijn in FarmRoad, krijgen telers een superieur beeld van hun groeiomstandigheden en dit stelt hen in staat om irrigatieschema's aan te passen en effectief te reageren op hun veranderende omgevingsfactoren", legt Keiller uit.

Open API
FarmRoad maakt gebruik van een open API voor integraties met derden, zodat klanten gemakkelijk irrigatiesystemen uit de sector, zoals Netafim en AquaSpy, kunnen integreren. Het FarmRoad platform brengt alle verzamelde gegevens samen zodat telers ze kunnen gebruiken.

De oplossingen van WayBeyond zijn geschikt voor zowel grootschalige telers als zaadtelers, en het bedrijf wordt vertrouwd door tuinbouwleiders wereldwijd - Bayer Crop Science, African Blue en Azura Group. Met een focus op klantenondersteuning en agronomische diensten, zorgt WayBeyond ervoor dat telers volledig kunnen profiteren van de invoering van digitale agronomie.

WayBeyond breidt de Irrigatiemodule van FarmRoad verder uit en zal de komende maanden extra functies voor telers aankondigen.

FarmRoad
De software van WayBeyond voor gewasbeheer, FarmRoad, biedt telers een duidelijker beeld van hun teeltomgevingen, de gezondheid van planten en uitbraken van plagen en ziekten, zodat ze met zekerheid kunnen reageren op de dagelijkse uitdagingen van het teeltbedrijf en hun teeltpraktijken kunnen verbeteren. WayBeyond is gevestigd in Nieuw-Zeeland en San Francisco en is actief in belangrijke markten voor beschermde teelten, waaronder Mexico en Marokko.

Voor meer informatie:
WayBeyond America Inc.,
One Sansome Street
Suite 3500
San Francisco
California 94104

WayBeyond New Zealand
61 Constellation Drive
Rosedale, Auckland 0632
[email protected]
www.waybeyond.io

Publicatiedatum: