Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stek van robot automatisch naar juiste bestemming in kas

Van der Avoird Trayplant is gespecialiseerd in het opkweken van uitgangsmateriaal voor telers van aardbei en framboos. Voor het steken van de framboosstekken heeft Van der Avoird in totaal negen ISO steksteekrobots geplaatst, in twee groepen verdeeld. Voor de aan- en afvoer van de stektrays is een transportbandensysteem geïntegreerd door Martin Stolze.

Vanaf de Demtec trayvulmachine worden de gevulde trays aangevoerd en verdeeld over de twee groepen met de ISO steksteekrobots. Na het steken van de stekken worden de trays weer afgevoerd over een centrale afvoerband, hoog door de bedrijfsruimte en de aangrenzende kas, naar een sorteerbuffer. De sorteerbuffer kan drie verschillende sorteringen verzamelen en opslaan en deze groepsgewijs doorsturen, via het netwerk van transportbanden in de kas, naar de juiste bestemming.

Door deze combinatie van de ISO steksteekrobot en de efficiënte wijze van aan,- en afvoeren van de tray's met behulp van de transportbanden van Martin Stolze (en besturing) heeft Van de Avoird Trayplanten volledige controle over de kwaliteit en capaciteit van het steksteekproces, deelt Martin Stolze bij een video van het hele proces.

Publicatiedatum: