Sinds enkele jaren maakt Odavi drank van een deel van de klasse II aardbeien. Sinds vorige maand maakt het bedrijf ook twee soorten alcoholvrije bubbels, vertelt woordvoerder Marie-louise Raats aan RTL Nieuws.
Dat idee ontstond na een vraag vanuit het logistiek bedrijf waar Genson mee samenwerkt. Genson is het grote zachtfruitbedrijf waar de wortels van Odavi liggen. Het logistieke bedrijf vervoert ook fruit van andere telers. "Daar zit ook afgekeurd fruit bij zoals druiven en bramen. Ze hebben ons gevraagd of wij daar iets van konden maken." Nadat de productie van de likeur en de gin goed liep, besloot Odavi de wijnmarkt op te gaan. In de bubbelwijn zitten aardbeien en frambozen.
Mogelijk komen er nog meer dranken op de markt. "Belangrijk is dat we de reststromen zo veel mogelijk op een hoogwaardige manier hergebruiken. Dat levert ons geld op, maar is ook goed voor het milieu." Ook heeft Odavi, bij voldoende schaal, ambitie om zelf drank in eigen huis te gaan destilleren.
Op jaarbasis komen 5,5 miljoen kilo aardbeien van de buitenteelt en uit de kassen van Genson. Ongeveer 300.000 kilo daarvan wordt afgekeurd. Een deel daarvan wordt voor dranken gebruikt. Het grootste deel gaat naar een bedrijf dat er concentraat van maakt voor de voedingsmiddelenindustrie.
Bron: RTL Nieuws
Voor meer informatie:
ODAVI
[email protected]
www.odavi.nl