Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer licht voor plant zonder hoger energieverbruik

Helle-Tech Oy en Bloemteknik werken samen om nu modulair instelbare LED-armaturen te introduceren die speciaal zijn ontworpen voor telers van hogedraad- en bladgroenten. Door gebruik te maken van technologie waarvoor patent is aangevraagd, stelt het Balance Platform telers in staat om zonder het energieverbruik te verhogen de Photosynthetically Active Photon Flux Density (PPFD) op de verticale zijde van de planten tot 36% te verhogen.

"Telers en academici zijn het erover eens dat als vuistregel geldt dat 1% meer PPFD resulteert in 1% meer opbrengst", vertelt James Fleet, medeoprichter van Bloemteknik. "Onze innovatie biedt telers de middelen om hun productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de kosten van eigendom te optimaliseren."

Verbeterde PPFD en verbeterde uniformiteit
De verstelbare lichtmachines, waarvoor patent is aangevraagd, zijn ontworpen om de PPFD tot 36% te verhogen op de verticale zijde van de planten. Daarnaast kan de uniformiteit van bladgroenten tot 32% verbeterd worden ten opzichte van de standaard optiek van de fabrikant.

Lagere CAPEX
Bij gebruik van de speciale armaturen, waarvoor patent is aangevraagd, hoeven er minder armaturen te worden gebruikt dan bij standaard fabrikanten, waardoor investeringskosten lager uitvallen.

Modulair ontwerp
Dankzij de modulaire configuratie kan elk aspect van de oplossing worden aangepast aan de behoeften of voorkeuren van de individuele teler. Verwisselbare modules stellen telers in staat hun investering toekomstbestendig te maken door het spectrum te veranderen en/of te upgraden naar de nieuwste LED-chipefficiƫntie zonder de armatuur te vervangen.

Voor meer informatie:
Bloemteknik
Sophia House Cathedral Rd Cardiff CF11 9LJ,
Verenigd Koninkrijk
Tel: +44 2920 660250
[email protected]
bloemteknik.nl

Publicatiedatum: