Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nature Fresh Farms start proef met automatisering van kassen op basis van AI

Nature Fresh Farms is een nieuw proefpartnerschap gestart met Koidra, actief in AI-gebaseerde automatisering voor gecontroleerde tuinbouw. Deze samenwerking is gericht op het optimaliseren van glastuinbouwbedrijven en het verbeteren van de productiviteit door middel van geavanceerde technologische integratie. Binnen de samenwerking met Koidra wordt met AI-technologie glastuinbouwbedrijven gestroomlijnd, energiekosten verlaagd en gewasopbrengsten gemaximaliseerd.

Met de AI-oplossingen van Koidra, DataPilot en KoPilot, kunnen kassen beheerd worden. Deze systemen integreren gegevens van verschillende sensoren en hardware en bieden realtime inzichten en autonome besturing van klimaat-, belichting- en irrigatiesystemen. Op die manier kan het juiste klimaat in de kas geregeld worden.

Efficiëntie
De proef richt zich op verschillende belangrijke doelstellingen. Het begint met verbeterde efficiëntie door gebruik te maken van de AI-algoritmen van Koidra om het gebruik van energie en hulpbronnen voor verwarming, belichting en irrigatie te optimaliseren. Dan is er arbeidsoptimalisatie door de last op geschoolde arbeidskrachten te verminderen door routinetaken en omgevingsaanpassingen te automatiseren. Tot slot kan de opbrengst verhoogd worden door het potentieel van de teelt te maximaliseren door consistente en optimale groeiomstandigheden te handhaven.

Nature Fresh Farms en Koidra zullen de resultaten van de proef monitoren en analyseren, met als doel verbeteringen in productiviteit, energiebesparing en algehele operationele efficiëntie te laten zien.

De teams van Koidra en Nature Fresh Farms samen op de foto

"We zijn verheugd om met Koidra samen te werken in deze innovatieve proef. Hun op AI gebaseerde automatiseringstechnologie is de toekomst van de tuinbouw. Door de oplossingen van Koidra te integreren willen we onze efficiëntie verbeteren en aan onze klanten producten van hoge kwaliteit blijven leveren", vertelt Octavio Perez Rodriguez, directeur teeltwerkzaamheden bij Nature Fresh Farms. Het bedrijf is één van de grootste telers in kassen in Noord-Amerika,

Kenneth Tran, CEO van Koidra: "Het is ons doel om telers te voorzien van geavanceerde technologie die hun activiteiten optimaliseert. Deze proef moet de significante impact aantonen die onze AI-oplossingen kunnen hebben op grootschalige teelt in kassen."

Voor meer informatie:
Koidra
[email protected]
www.koidra.ai

Nature Fresh Farms
www.naturefresh.ca

Publicatiedatum: