Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online tool GroenWijzer hulpmiddel voor natuurlijke plaagbeheersing

De online tool van GroenWijzer is gelanceerd om telers en adviseurs te helpen om de juiste keuzes te maken. Het geeft telers inzicht in welke plantensoorten geschikt zijn voor een effectieve natuurlijke plaagbeheersing via een groenstrook. LTO is blij met deze tool waarin de kennis is gebundeld voor het inrichten van akkerranden en hagen.

Uitgebreide tool met grote database
GroenWijzer is op dit moment ingericht voor de gewassen aardappel, ui, suikerbiet, graan, appel en peer. In de tool zijn de belangrijkste functies van groenstroken opgenomen: plaagbeheersing, bestuiving bevorderen en een mooi landschap creëren. Ook geeft de tool inzicht in de mogelijke risico's van een groenstrook voor de teelt. In de database van GroenWijzer zijn ruim 200 plantensoorten opgenomen. Met het grote aanbod van zaadmengsels voor akkerranden, is het niet altijd duidelijk wat voor effecten deze mengels hebben op het gewas. In de groenwijzer is er voor elk soort nagegaan wat de pluspunten en de aandachtspunten zijn.

Ron Mulders, portefeuillehouder Gezonde Planten, is blij met de ontwikkeling van GroenWijzer. "Met de juiste kennis kunnen we optimale akkerranden creëren die goed zijn voor de biodiversiteit én onze gewassen. Ik zie uit naar de verdere ontwikkeling en hopelijk wordt de tool een vast onderdeel in de teeltplannen van onze boeren en tuinders."

Hier is de tool te bekijken.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: