Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen Geld, maar wel bij grote Amerikaanse telers aardbeiplanten

In de VS is alles groot, groter, grootst. En zo is dat ook qua telers van aardbeienplanten, vertelt Bart van Schaijk in het Brabants Dagblad. De eigenaar van GEGE Machinebouw heeft in eigen huis een nieuw systeem ontwikkeld voor de teelt van aardbeienplanten. De grote Amerikaanse telers gebruiken de Udense uitvinding. Met de uitvinding, een verhoogd trayveld, kunnen telers de productiecapaciteit fors verhogen, de arbeidsomstandigheden verbeteren en kunnen aardbeienplanten efficiƫnter worden verzorgd en uiteindelijk geoogst, legt Bart uit in de krant.

Bart, links, op de Aardbeiendag 2024

Exact op dit moment dobberen er ergens op de Atlantische Oceaan maar liefst 65 containers volgeladen met machine-onderdelen die in Uden geproduceerd zijn. Ze zijn bestemd voor twee van de grootste producenten van aardbeienplanten ter wereld.

In de krant legt Bart ook uit waar de afkorting GEGE voor staat. Dat staat voor Geen Geld, een verwijzing naar de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf. Voormalig eigenaar Hans van Asseldonk nam in 1991 een staalbedrijf over uit een failliete boedel. Toen moest er snel een naam bedacht worden en dat werd GEGE.

Systeem in aanleg bij Nourse Farms

Publicatiedatum: