Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gele fiets van gele tomaten voor Tour de France Femmes

Tomatenteler Kees Stijger is van plan om op 12 augustus een grote afbeelding van een gele fiets gemaakt met doosjes gele tomaten te laten zien. Bij de WOS vertelt hij: "Je kunt meer doen met tomaten dan eten of gebruiken in de soep. Wij gaan er een afbeelding van maken. De oorspronkelijke kleur van tomaat was geel. Maar daarna zijn er door kruisingen andere kleuren gekomen. Gele tomaten geven een frisse kleur aan salades en worden verkocht in Nederland en Europa. Vooral Scandinaviƫ en Duitsland zijn gek op gele tomaten. We zijn gele tomaten gaan telen vanwege de andere kleur en omdat het kleinschaliger is. We telen deze tomaten voor speciaal zaken."


Klik hier voor de reportage van de WOS. Het fragment met Kees Stijger start vanaf 6:15

"Op 12 augustus ga ik een afbeelding van een fiets maken met tomaten. We gaan doosjes met gele tomaten vullen. Het wordt een afbeelding van ongeveer vijf bij tien meter. We gaan honderd dozen gebruiken waarbij we in totaal 6000 tomaten gebruiken. We hebben het al getest en het gaat goed. Misschien dat we er mee op TV komen."

Bron: WOS

Publicatiedatum: