Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaliumarme sla in Japan verkocht voor driedubbele prijs van regulier product

"We bouwen volledig autonome teeltbedrijven naast bedrijven zonder automatisering in Japan en Zuidoost-Azië. Ons doel is om voorop te blijven lopen met innovaties op het gebied van vertical farming. Daarom hebben we een co-onderzoeksfarm in Osaka en werken we samen met de plaatselijke universiteit aan het meest actuele onderzoek", zegt Hernan Ocampos, sectiehoofd van het Food Tech ministerie bij Espec Mic Corp.

Espec Mic houdt zich al sinds 1988 bezig met tuinbouw en vertical farming en heeft zijn expertise uitgebreid met klimaatkamers, kassen, vertical farms, hydrocultuur, kwekerijen, kweekkasten en stedelijke vergroeningsoplossingen.

Espec Mic werkt nauw samen met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen om nicheproducten te ontwikkelen, zoals de kaliumarme sla. "We werken samen met bedrijven als DHC om ervoor te zorgen dat onze voedingsoplossingen van de hoogste kwaliteit zijn."


Hernan Ocampos op de foto bij Espec Mic's testfaciliteit in Tokio

Productdiversificatie
Hoe onderscheidt u zich in deze markt? "Onze kaliumarme sla wordt verkocht voor drie tot vier keer de prijs van andere vertical farm operators. Andere vertical farms verkopen hun producten voor 0,93 euro per verpakking van 100 gram, terwijl die van ons voor 3,11 euro per 100 gram wordt verkocht," legt Hernan uit. Voor het telen van kaliumarme sla zijn andere voedingsoplossingen nodig en het is een niche. Espec Mic besloot zijn premiumproduct te lanceren voor mensen die geen groenten kunnen eten omdat het te veel kalium bevat. "Verkocht tegen een toegevoegde waarde, zijn mensen bereid er een premie voor te betalen."


Minerale sla met laag kaliumgehalte

Groei
De diversiteit van de afgeronde projecten van het bedrijf is te zien in één van de mijlpalen, de Farm & Factory Tamura in Fukushima, waar ze een autonoom teeltbedrijf bouwden. "De A-Plus Tamura-fabriek is een goed voorbeeld van onze kennis op het gebied van automatisering. Het beschikt over geautomatiseerd zaaien, pluggen plaatsen, verplanten en oogsten, met een monorailsysteem voor het verwerken van de trays. Dit teeltbedrijf is al 3,5 jaar operationeel en produceert vijf dagen per week tot 16.500 kroppen sla," vertelt Hernan.

Espec Mic Corp richt zich naast technologische vooruitgang ook op de behoeften van de markt. "We bieden een scala aan oplossingen, van sterk geautomatiseerde systemen tot meer handmatige opstellingen, afhankelijk van het budget en de vereisten van onze klanten. We bieden ook training om ervoor te zorgen dat onze klanten hun teeltbedrijven efficiënt kunnen beheren," vertelt Hernan.

De R&D faciliteit

Interesse vanuit de aquacultuur
De innovatie van het bedrijf blijft niet in Japan. Het bedrijf is betrokken bij projecten in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, waaronder containerfarms en aquacultuurondernemingen. "We zijn in 1992 begonnen met containerteeltbedrijven en hebben ons sindsdien uitgebreid naar aquacultuur en andere sectoren. We onderzoeken bijvoorbeeld de mogelijkheden voor zalmteelt in Chili en zien een groeiende belangstelling in Zuidoost-Azië."

Optimistisch over de toekomst
Ondanks de uitdagingen waar de sector voor staat, zoals hoge initiële kosten en fluctuerende marktomstandigheden, blijft Hernan optimistisch over de toekomst. "Japan heeft verschillende oplevingen in vertical farming meegemaakt. De markt ligt de laatste tijd wat stiller door economische stagnatie en de gevolgen van COVID-19. Toch geloven we dat er een opleving zal zijn als de economie verbetert en als nieuwe technologieën en toepassingen, zoals cannabis teelt, levensvatbaar worden."

In de toekomst wil Espec Mic zijn wereldwijde bereik blijven uitbreiden. "We staan open voor samenwerking met internationale bedrijven en het verkennen van nieuwe markten."

Voor meer informatie:
Hernan Ocampus, Head of the Food Tech Department
Espec Mic Corp
[email protected]
www.especmic.co.jp

Deze artikelreeks is in samenwerking met:
Japan Plant Factory Association
Eri Hayashi, voorzitter
[email protected]
www.npoplantfactory.org

Publicatiedatum: