Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm voor aardbeien in Chinese Ulanqab viert de oogst

Onlangs heeft een vertical farm voor aardbeien in Ulanqab een vruchtbare oogst gehad. Het teeltbedrijf ligt in het hart van de graslanden van Inner-Mongolië en beslaat 5.000 m², opgericht door 4D Bios. Inner Mongolië ligt in het noorden van China en is rijk aan steenkool, wind, zon en andere bronnen, wat een uniek voordeel biedt voor de energiesector. Het heeft het op twee na grootste elektriciteitsnet in China - het Mengxi Power Grid. In de afgelopen jaren zijn hier met steun van het overheidsbeleid enkele moderne tuinbouwfaciliteiten gebouwd; de vertical farm voor aardbeien van 4D Bios is er daar één van.

De slimme aardbeienbasis van Ulanqab
4D Bios, opgericht in 2018, zet zich volledig in voor slimme tuinbouw en richt zich op innovatief onderzoek en ontwikkeling in plantenfabriekstechnologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hangzhou in China. Tot nu toe heeft 4D Bios jaarlijks tientallen miljoenen geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en is wereldwijd houder van meer dan 130 patenten, waaruit een hoog innovatieniveau blijkt.

Door optimale omstandigheden te simuleren kan de temperatuur, vochtigheid, belichting, toevoer van voedingsstoffen en kooldioxideconcentratie nauwkeurig gecontroleerd worden. Op die manier wordt een jaarronde groei en een goede opbrengst gerealiseerd. Volgens het bedrijf bedraagt de jaarlijkse productie van de basis naar schatting meer dan 180 ton. De opbrengsteisen per hectare liggen 15 tot 25 keer hoger dan bij traditionele teelt in de open lucht.

Verticale farm voor aardbeien
"Onze aardbeien hebben strenge testen doorstaan van internationale instanties zoals SGS, die garanderen dat de producten vrij zijn van gewasbeschermingsmiddelen, synthetische groeihormonen en zware metalen. De aardbeien zijn geliefd bij consumenten vanwege hun rijke aroma, delicate, sappige textuur en zoete smaak", aldus een medewerker van 4D Bios.

Blijven uitbreiden in Inner-Mongolië
4D Bios is van plan om nieuwe plantbases uit te breiden in Binnen-Mongolië en zich te richten op de ontwikkeling van de kernmarkt in Noord-China om te voldoen aan de vraag van consumenten naar hoogwaardige land- en tuinbouwproducten. Tegelijkertijd is het bedrijf actief op zoek naar uitbreiding naar internationale markten. In de eerste helft van 2024 werden de aardbeiproducten met succes geëxporteerd naar Zuidoost-Aziatische landen zoals Singapore, Maleisië en Indonesië, met plannen om de export uit te breiden naar het Midden-Oosten, Europa en daarbuiten. Het management van het bedrijf hoopt dat zijn technologie gebruikers in staat zal stellen om hun aardbeienteelt te verbeteren en uit te breiden om in de nabije toekomst aan de groeiende wereldwijde vraag te kunnen voldoen.

Voor meer informatie:
Wilson Zhang, Communicatie
4D Bios Inc.

[email protected]
www.4d-bios.com

Publicatiedatum: