Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ReGrow Israel

Model voor herstel van Israëlische teeltbedrijven kan telers over de hele wereld helpen

Het herstel en de wederopbouw van de Israëlische teeltbedrijven na de terroristische aanvallen van 7 oktober 2023 zal niet alleen de lokale telers ten goede komen, maar ook telers over de hele wereld positief beïnvloeden. "Veel van de strategische uitdagingen waarmee we nu in Israël worden geconfronteerd, vooral na de aanvallen van 7 oktober, zijn ook relevant voor landen en telers wereldwijd. Dit omvat kwesties zoals waterbeheer, het tekort aan of de hoge kosten van arbeid, klimaatverandering en duurzaamheid, en de kloof tussen de huidige praktijk van telers en de effectieve toepassing van opkomende agrotechnologieën. Dit zijn universele uitdagingen," zegt Danielle Abraham, uitvoerend directeur van Volcani International Partnerships en Regrow Israel.


Danielle Abraham, uitvoerend directeur van Volcani International Partnerships en ReGrow Israël.

Haar NGO speelt een cruciale rol bij het herstel van telers in Israël. Ze heeft meer dan 17 miljoen dollar ingezameld om de telers weer op de been te helpen. Dit bedrag omvat essentiële steun voor het vervangen van beschadigde infrastructuur en het aanvullen van overheidsfinanciering voor de telers.

Yoram Kapulnik, voorzitter van ReGrow Israël, beklom onlangs de Kilimanjaro in Tanzania om steun te betuigen aan de telers.

De sleutel voor Abraham en haar team is om de teler weer centraal te stellen in de ontwikkeling, via het beproefde Israëlische Gouden Driehoek-model. Het biedt hen ook de kans om de land- en tuinbouw te herstellen met nieuwe, moderne teelttechnieken. "De onmiddellijke behoeften waren zo groot. Ons eerste aandachtsgebied is telers helpen met het vervangen van beschadigde apparatuur, tractoren, irrigatie en onderdelen van kassen, enz. Hun verzekering is niet meer geldig vanwege de oorlog. We hebben geld ingezameld bij de Jewish Federation of North America om elke teler in de westelijke Negev met schade te helpen. We hebben ook gewerkt om het gebrek aan arbeidskrachten aan te pakken. De telers willen graag Thaise arbeiders terug. Ze willen echter ook hulp bij het invoeren van meer automatisering om de afhankelijkheid van arbeid te verminderen en de efficiëntie en veerkracht op lange termijn te versterken."

Internationale bezoekers meenemen naar het teeltbedrijf in Israël is belangrijk voor Danielle. Kibboets Alumim teler Eran Braverman zit er middenin.

Ze zegt dat er in de eerste maanden na de oorlog een grote verschuiving plaatsvond om ervoor te zorgen dat er genoeg groenten en fruit op de lokale markt kwam om te voldoen aan de behoefte aan voedselzekerheid in Israël. "In de eerste twee maanden steeg de behoefte met maar liefst 60.000 ton. Het gebied rond de westelijke Negev is kritisch met 70% van de groenten, 20% van het fruit en 6,5% van het geproduceerde zuivel. Er was veel te doen. Dit dwong telers en gemeenschappen om te beslissen of ze het land wilden herstellen of herbouwen, maar ze vroegen zich ook af wat er overbleef voor de volgende generatie."

Abrahams zegt dat er nog steeds belangrijke vragen zijn bij het herontwerpen van de Israëlische teeltbedrijven: "Hoe passen we geavanceerde technologieën toe? Hoe creëren we een mechanisme en model om de kloof te dichten tussen technologie en wat er in het veld gebeurt? Ons model is relevant voor landen over de hele linie. We combineren kennis, training en financiering om te zien hoe we de kloof kunnen dichten. We willen er graag voor zorgen dat de telers in Israël kunnen slagen en vervolgens de lessen delen met telers over de hele wereld."

Israëlische hulp aan Afrika en andere landen
Ze zegt dat ze zich specifiek richten op het helpen van Afrikaanse landen in de huidige tijd met voedselzekerheid en tuinbouw als sleutel tot economische groei. "De belangrijkste les van onze Gouden Driehoek is om de teler altijd centraal te stellen bij alle inspanningen. De teler moet worden ondersteund door toegepaste landbouwwetenschappers en een hoog percentage voorlichters om elke uitdaging die zich voordoet op te lossen."


Locatie voor een hightech klimaatbestendige kas.

"We hebben voorlichters met wetenschappelijke probleemoplossende vaardigheden voor telers naast een solide voorlichtingsdienst. Deze aanpak zal de Afrikaanse land- en tuinbouw en die van de rest van de wereld veranderen. Als regeringen deze basisprincipes maar op orde krijgen, dan gaat het erom dat ze probleemoplossende ondersteuning van professionals bieden en tegelijkertijd basisgewassen mengen met hoogwaardige gewassen. Ons model is de plek om te beginnen. Investeren in voorlichtingsdiensten is essentieel," is Abrahams advies dat ze deelt met regeringsleiders over de hele wereld. Ze wordt ook over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over de ervaringen en lessen in Israël.

Voor meer informatie:
Danielle Abraham
Regrow Israel
Volcani International Partnerships
[email protected]
www.vipartnerships.org/leadership

Publicatiedatum: