Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Angus Soft Fruits lanceert twee nieuwe premium frambozenrassen

Terwijl veel telers hun frambozenplanten verwijderen, omdat traditionele rassen onrendabel zijn geworden door hoge plukkosten en lage opbrengsten, heeft het team van Angus Soft Fruits geïnvesteerd in nieuwe frambozenrassen die hoge opbrengsten, snelle pluksnelheden en grote, zoete bessen bieden.


Het team van Angus Soft Fruits verwelkomt telers en veredelaars in de frambozentunnels

Op woensdag 31 juli heeft Angus Soft Fruits twee nieuwe frambozenrassen onder het AVA-merk gelanceerd: AVA™ Monet en AVA™ Dali. Deze namen zijn geïnspireerd door het idee dat ze "kunstwerken" zijn. Na jaren van testen en ontwikkeling markeren deze variëteiten een belangrijke doorbraak in de frambozenteelt en bieden ze hoge kwaliteit, opbrengst en duurzaamheid.


Voorzitter Lochy Porter verwelkomt de gasten

Het belangrijkste doel bij de ontwikkeling van AVA Monet en AVA Dali was om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van telers, retailers en consumenten, zowel in het VK als internationaal. Deze rassen zijn met een sterke focus op topkwaliteit ontwikkeld, met aandacht voor uitzonderlijke smaak, uiterlijk en houdbaarheid.


Jim Fairlie, de Schotse minister van Landbouw, aan het woord

Het evenement werd bijgewoond door de Schotse minister van Landbouw Jim Fairlie, die het veredelingsprogramma van wereldklasse bij Angus Soft Fruits toejuichte. Hij zei dat AVA Monet en Dali een bewijs waren van de expertise in de sector.


John Gray, algemeen directeur van Angus Soft Fruits

John Gray, Managing Director van Angus Soft Fruits: "AVA Monet en AVA Dali zijn fantastische rassen die ons een win-winsituatie bieden; ze zijn ideaal geschikt voor onze teeltomstandigheden op zowel onze binnenlandse als internationale teeltbedrijven en leveren onze klanten ook nog eens heerlijk smakende, constant zoete bessen met een uitstekende houdbaarheid."


Lucy Wilkins, programmadirecteur veredeling

Lucy Wilkins, programmadirecteur veredeling: "Deze rassen bieden onze telers een fantastische kans in een tijd waarin het telen van frambozen steeds uitdagender wordt. Deze rassen bieden een hogere opbrengst en voldoen tegelijkertijd aan zeer hoge kwaliteitseisen, waardoor ze extra marktkansen hebben. Dit is ook een voordeel voor onze retailers, die deze rassen kunnen verkopen en de consument kunnen trakteren op een kunstwerk!"


AVA™ Dali


AVA™ Monet

Angus Soft Fruits voert momenteel proeven uit in Europa en Noord-Afrika en streeft naar een jaarronde teelt van AVA Monet en AVA Dali om de continuïteit van de levering te waarborgen. Bovendien wijzen veelbelovende resultaten van biologische proeven op verder potentieel.


Gasten krijgen de kans om de frambozen in de tunnels te bekijken en vragen te stellen


De presentatie in de tunnels werd gevolgd door een lunch en een rondleiding door het teeltbedrijf.

Voor meer informatie:
Jill Witheyman
Angus Soft Fruits
Tel.: +44 (0)7894 096123
[email protected]
www.angussoftfruits.co.uk

Publicatiedatum: