Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Schockman: "Als er vluchten gaan uitvallen waar onze producten op zitten, wordt het wel een probleem"

Grote computerstoring treft luchtvaart en vakantiegangers

Tholen - Computerproblemen leggen deze morgen, 19 juli, een deel van de wereld plat.

De problemen worden veroorzaakt door een foutieve update bij cybersecuritybedrijf Crowdstrike. Volgens het bedrijf ligt het probleem bij de zogeheten Falcon-sensor die op zakelijke computers beveiligingsdata verzamelt. De software beschermt gebruikers tegen cyberaanvallen en heeft daardoor veel toegang tot de computersystemen. Het bedrijf werkt aan een officiƫle oplossing, maar hoe lang dit kan duren is niet bekend.

De grote wereldwijde computerstoring raakt ook vakantiegangers die met het vliegtuig naar hun bestemming gaan. KLM meldt vrijdagochtend dat het niet in staat is om vluchten af te handelen.

Dit betekent dat KLM waarschijnlijk vluchten moet schrappen of dat ze vertraging oplopen. "Wij realiseren ons dat dit, zeker gezien de zomervakantie, buitengewoon vervelend is voor onze klanten. We werken er hard aan om het probleem op te lossen", meldt KLM in een statement.

Ook veel andere bedrijven in de luchtvaart ervaren problemen. Zo meldt Schiphol dat de storing gevolgen kan hebben voor het vliegverkeer. De luchthaven is op dit moment nog in kaart aan het brengen wat de precieze gevolgen zijn voor het vluchtschema.

Door de storing zijn er ook problemen op de luchthavens van Berlijn, Sydney en Mumbai. Ook maatschappijen als American Airlines, Delta Airlines, Turkish Airlines en United Airlines hebben problemen gemeld.

Op de site www.allestoringen.nl worden ook honderden storingen gemeld bij sites als het UWV, de bank KNAB en Microsoft. Of die ook allemaal te maken hebben met dezelfde storing is onduidelijk.

Het Havenbedrijf Rotterdam is druk bezig met inventariseren hoeveel van de drieduizend bedrijven in de Rotterdamse haven last hebben van de storing en wat mogelijke oplossingen zijn. Een woordvoerder heeft nog geen update over de effecten op bijvoorbeeld de verwerking van zeecontainers met goederen, zegt ze tegen NU.nl.

In een reactie geeft Paul Schockman van Freshclusive, dat een totaalpakket van AGF levert op de verre bestemmingen aan op dit moment nog geen effecten te zien. "Maar als er vluchten gaan uitvallen waar onze producten op zitten, dan wordt het wel een probleem inderdaad."

Zijn plaatsgenoot Peter Stafleu van luchtvrachtafhandelaar APC Handling geeft aan dat zij gelukkig de vrachten op dit moment gewoon kunnen ophalen. "Hopelijk is de storing snel opgelost, daar passagiersvluchten van onder meer KLM uitvallen en er ook vracht op dat soort vluchten kan zitten."

Voor meer informatie:
Paul Schockman
Freshclusive
Rietwijkeroordweg 4
1432 JE Aalsmeer
[email protected]
www.freshclusive.com


Peter Stafleu
APC Handling
Noordpolderweg 13
1432 JH Aalsmeer
Tel: +31 297 747 266
[email protected]
www.apchandling.nl