Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en plannen voor nog vijf vertical farms

Meer dan 100 miljoen oor vertical farm in Abu Dhabi

Plenty Unlimited en Mawarid Holding Investment zijn een meerjarige samenwerking aangegaan om lokaal geteelde AGF naar landen in de Gulf Cooperation Council (GCC) te exporteren. Binnen de overeenkomst zullen Plenty en Mawarid meer dan € 119 miljoen investeren in een vertical farm in Abu Dhabi. Deze vertical farm moet jaarlijks meer dan twee miljoen kilo aardbeien opleveren.

Binnen de overeenkomst moeten eveneens de komende vijf jaar vijf nieuwe vertical farms ontwikkeld worden. Daarvoor moet omgerekend ongeveer 625 miljoen euro geïnvesteerd worden en het zou duizenden banen opleveren in de regio. Mawarid is een dochteronderneming van Alpha Dhabi Holding, een groot beursgenoteerd bedrijf op de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX).


Kashif Shamsi en Arama Kukutai

De vertical farm in Abu Dhabi moet het hele jaar zachtfruit opleveren voor zowel de lokale markt in de VAE als voor export naar andere GCC-landen. Daarbij is geen luchtvervoer meer nodig en worden er minder voedselkilometers afgelegd. De volledige teelt van zachtfruit van de vertical farm is al toegezegd aan Plenty partner en Driscoll's. Dit laatste bedrijf brengt zijn eigen genetica, merk en marktervaring mee.

Soren Bjorn, CEO van Driscoll's vertelt dat ze blij zijn met Plenty en Mawarid. "De Golfregio en de Verenigde Arabische Emiraten zijn goede markten voor Driscoll's en met deze vertical farm kunnen we in de toekomst voldoen aan de vraag van consumenten." De nieuwe vertical farm wordt 's werelds eerste verticale aardbeienfarm op commerciële schaal buiten Noord-Amerika. Begin dit jaar is de eerste vertical farm in aardbeienteelt in Virginia ook in samenwerking met Driscoll's geopend.

De bouw van de vertical farm in Abu Dhabi, die ongeveer 7.500 vierkante meter groot zal worden, zal naar verwachting eind 2026 voltooid zijn.


Plenty's vertical aardbeienfarm

"Mawarid wil via geavanceerde technologieën de voedselzekerheid in de VAE zeker stellen", vertelt Kashif Shamsi, Group CEO van Mawarid. "Daarvoor kwamen we in aanraking met Plenty. Deze samenwerking maakt het mogelijk om lokaal voedsel te telen voor Abu Dhabi en omliggende landen met behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen."

"Plenty heeft een platform gebouwd dat gericht is om voedselzekerheid te garanderen," vertelt Arama Kukutai, CEO van Plenty. "De ervaring van het Mawarid-team op het gebied van land- en tuinbouw in de Emiraten maakt van hen een ideale samenwerkingspartner."

Voor meer informatie:
Plenty
[email protected]
www.plenty.ag

Publicatiedatum: