Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tot 74 ton, 34,50 meter lang

Hartman Expeditie zet Super Eco Combi in

Hartman Expeditie, waaronder ook J.P. Vis & Zn valt zet sinds kort Super Eco Combinaties in voor transporten in Zweden. Hiervoor werden vier Scania 660S 6x4 trekkers aangeschaft met vier Ekeri- en vier Narko trailers. De dolly's werden geleverd door Schmitz Cargobull.

Hartman Expeditie zet al geruime tijd volledig in op duurzaamheid. Door onder meer de toepassing van elektrische transportkoeling, HVO- en LNG als brandstof en door de inzet van Eco Combi's. Verder wordt voor niet-tijd kritische transporten gebruikgemaakt van het spoor.

Het merendeel van de transporten betreft echter verse groenten, fruit en bloemen, waardoor onbegeleid transport niet gewenst is. Hartman Transport zet samen met de zusterbedrijven Mera en J.P. Vis & Zn. ruim 150 combinaties in voor deze transporten naar Denemarken, Noorwegen en met name Zweden. Door de schaalgrootte van de operatie is de Super Eco Combinatie voor dit bedrijf een prachtige volgende stap op weg naar duurzaam transport.

Tot 74 ton, 34,50 meter lang
Om te voldoen aan de Zweedse wetgeving met betrekking tot de Super Eco Combi zet het bedrijf 6x4 trekkers in, waardoor totaalgewichten tot 74 ton mogelijk zijn. Verder stelt de Zweedse wetgeving eisen aan de draaicirkel, waardoor de voorste trailers met een stuuras nodig zijn. Die Ekeri- en Narko trailers zijn hier speciaal voor ontwikkeld, met een vangmuil koppeling voor de Schmitz dolly.

Hartman Expeditie richt een Zweedse AB op onder de naam Hartman Sverige AB en maakt gebruik van Zweedse chauffeurs voor deze combinaties. De combinaties worden in Malmö, dus meteen na de aankomst van de ferry vanuit Duitsland samengesteld. Het bedrijf rijdt nu een week met de Super Eco Combi en de eerste resultaten zijn bijzonder goed.

Bron: www.hartmanexpeditie.nl

Publicatiedatum: