Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 28

Nederlandse paprika dominant op Duitse groothandelsmarkt

De Nederlandse leveringen van paprika's domineerden duidelijk de Duitse markt, gevolgd door Turkse importen in iets mindere mate. Belgische en groene paprika's uit Polen werden beschouwd als complementair, maar waren niet altijd beschikbaar op alle markten. Incidenteel waren er ook binnenlandse aanbiedingen, die relatief duur waren in Frankfurt, maar tegen gematigde prijzen werden aangeboden in Berlijn en München.

De prijzen van regionale producten werden dagelijks aanzienlijk verlaagd, wat de retailers in de Beierse hoofdstad ten goede kwam. Over het algemeen was de vraag niet bijzonder groot en kon aan de vraag worden voldaan zonder problemen. Lokale markten toonden echter vooral meer vraag naar rode en Turkse paprikasoorten. De prijzen daalden voor het grootste deel van het assortiment vanwege het ruime aanbod, met uitzondering van de Turkse specialiteiten, die meer in trek waren in Frankfurt en München. Rode en oranje paprika's werden verkocht in Frankfurt voor €13 tot €15 per doos van 5 kg.
Marktaandelen voor rode paprika's

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Aardbeien
Binnenlands fruit bleef de markt domineren, maar de leveringen varieerden en waren iets zwakker. In tegenstelling tot de verwachtingen waren de oogstvolumes in veel regio's niet al te overvloedig als gevolg van het weer. Nederlandse, Belgische en Poolse producten vulden de markt aan. De beschikbaarheid was echter enigszins beperkt.

Bloemkool
Het binnenlandse aanbod overheerste en werd op bepaalde punten geflankeerd door Nederlandse, Poolse en Belgische producten. De activiteit was gemengd: terwijl de afzet in Hamburg en Frankfurt gunstig was door het wisselvallige weer, bleef de vraag in München achter bij de verwachtingen.

Sla
In het slasegment domineerde het binnenlandse aanbod, geflankeerd door Belgische producten. De prijzen van Belgische partijen vertoonden op sommige markten een dalende trend. Ondertussen werden binnenlandse producten duurder. IJsbergsla kwam uit Duitsland, Nederland en slechts af en toe uit Spanje.

Komkommers
Voor augurken waren er binnenlandse, Belgische en Nederlandse leveringen. Zowel de beschikbaarheid als de vraag schommelde tijdens de verslagperiode. Desondanks kon gemakkelijk aan de vraag worden voldaan. De week werd gekenmerkt door lichte prijsstijgingen en -dalingen.

Tomaten
Net als in voorgaande weken domineerden Nederlandse en Belgische aanbiedingen duidelijk de markt. Binnenlandse producten en Italiaanse cherrytomaten completeerden het aanbod. Er was relatief weinig beweging in de handel. De vraag was niet onwelkom, maar kon niet altijd gelijke tred houden met het toegenomen aanbod.

Bron: BLE

Publicatiedatum: