Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Halfjaarcijfers Sligro: omzet in afzetmarkten onder druk, plannen op koers

De omzet van de Sligro Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg EUR 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met EUR 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met EUR 2 miljoen toe tot EUR 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van EUR 1 miljoen.

In Nederland was de autonome groei 0,5% en in België nam de omzet autonoom af met 6,9%. De prijsontwikkeling, gedreven door inflatie, was in de eerste jaarhelft circa 2%.
Het brutowinstpercentage van de omzet nam met 0,2% af tot 26,3%. Die daling is het gevolg van het toegenomen tabaksaandeel in de omzet binnen Nederland. Gecorrigeerd voor dat effect bleef de brutowinstmarge in Nederland stabiel. In België zagen we de brutowinstmarge toenemen als gevolg van een betere beheersing en een gunstige klantenmix.

Koen Slippens, CEO: "De marktomstandigheden in Nederland en België zijn zoals verwacht uitdagend. Het consumentenvertrouwen blijft laag en de impact van de hoge inflatie van de afgelopen jaren en het slechte weer drukt de bestedingen van consumenten. De verschuiving van tabaksomzet tussen de diverse retail afzetkanalen vertroebelt het beeld enigszins, maar de onderliggende trend is duidelijk zichtbaar. Buiten de ontwikkelingen in de markt, hebben we binnen onze organisatie een aantal keuzes gemaakt die op korte termijn niet bijdragen aan omzetgroei. We hebben onze Belgische infrastructuur in de afgelopen negen maanden integraal omgezet naar onze bestaande IT-omgeving en voeren op een aantal locaties nog fysieke verbouwingen uit. Dat gaat ons helpen onze klanten beter te bedienen, waarmee we vanaf de tweede jaarhelft ruimte voor omzetherstel en groei in België zien. Op de korte termijn kunnen onze klanten daar nog hinder van ondervinden. Daarnaast hebben we in goed overleg met een aantal klanten de keuze gemaakt de dienstverlening te beëindigen, als er geen zicht was op een voor beide partijen rendabele afspraak. Beide elementen zijn onderdeel van ons plan om het rendement op termijn te verbeteren, maar resulteren op korte termijn in omzetdaling."

Klik hier voor Halfjaarcijfers 2024 Sligro

Bron: Sligro

Publicatiedatum: