Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering van 45 miljoen euro voor Britse vertical farm

Generate Capital, een investerings- en exploitatiemaatschappij, en GrowUp investeren 45 miljoen euro in een vertical farm. De financiering wordt gebruikt om de capaciteit van de vertical farm van GrowUp in Kent uit te breiden. Daarnaast wordt de financiering onder meer gebruikt om in Engeland te versnellen, de merken Unbeleafable en Fresh Leaf Co. te ondersteunen en de R&D in het laboratorium van GrowUp in Cambridge te stimuleren. Het moet ook de invloed van GrowUp als gecertificeerde B Corp vergroten.

"Deze investering is een mooie stimulans voor GrowUp en erkent het talent van het team. De missie van Generate Capital, dat €9 miljard investeert in infrastructuur om 'samen de wereld beter te maken', past bij onze ethos. Met de steun van Generate Capital hebben we bewezen dat sla geteeld in een vertical farm kostenconcurrerend en commercieel levensvatbaar is. Daarnaast is het lekker, gezond en lang houdbaar. Samen kunnen we hiermee voldoen aan de groeiende vraag van consumenten," zegt Marcus Whately, CEO van GrowUp.


De nieuwe CEO van GrowUp Marcus Whately

Eerdere investering
GrowUp levert salades in zakjes aan Tesco, Iceland, SPAR en andere retailketens in het VK. Deze financiering breidt de samenwerking tussen Generate Capital en GrowUp uit. Ook in 2021 werd er al geïnvesteerd in het teeltsysteem van GrowUp. GrowUp is de eerste vertical farm die salades in zakjes levert aan Tesco, IJsland, SPAR en andere grote klanten.

"Consumenten in het VK willen groenten geteeld zonder gewasbeschermingsmiddelen. Met deze investering kunnen we de teelt uitbreiden om aan de vraag te voldoen en kunnen we de voedselproductie in het VK blijven transformeren. We telen nu al meer dan 11 jaar. We hebben een lange geschiedenis en daarbij steun gehad van Generate Capita. In 2013 richtten Kate Hofman en Tom Webster in 2013 hun eerste vertical farm op en leverden sla aan Londense markten en restaurants," voegt Whately toe.

"GrowUp is een vertical farm in het VK met een omzetstijging van bijna 800% op jaarbasis", vertelt Generate Capital's CEO en mede-oprichter Scott Jacobs. "We kijken ernaar uit om met hen samen te werken."

"Sinds onze eerste investering in 2021 heeft GrowUp laten zien dat de teelt van bladgroenten tegen concurrerende prijzen mogelijk is. We hebben de mogelijkheid om een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de markt voor sla in het VK", zegt Eduardo Clemente, een managing director bij Generate Capital. "GrowUp kan waarde toevoegen."

Voor meer informatie:
GrowUp
[email protected]
www.growupfarms.co.uk

Publicatiedatum: