Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeg maar dag tegen winderige dagen met omwaaiende planten

Winderige dagen kunnen een nachtmerrie zijn voor kwekerijen, tuincentra en andere telers. Potten waaien om in de wind, waardoor er een puinhoop ontstaat, planten beschadigd raken en het uren werk kost om producten opnieuw in te stellen.

Gelukkig is er een nieuwe oplossing voor het stabiliseren, verhandelen en vervoeren van planten in containers, waarmee telers en retailers hun zorgen over winderige dagen vaarwel kunnen zeggen. A.M.A. Horticulture Inc. levert op maat gemaakte en kant-en-klare stellingen voor containerplanten naar Noord-Amerika te brengen via een nieuwe samenwerking met het Nederlandse tuinbouwbedrijf Van Schaik Rack Solutions.

Telers en retailers kunnen kiezen uit twee aanpasbare draadroostersystemen die potplanten stabiliseren en kunnen worden vervoerd met een vorkheftruck, afhankelijk van de containermaat. Het Original Rack is ontworpen met naar buiten gerichte zijkanten en werkt goed op grind of verharde oppervlakken, terwijl het V-Feet Rack naar binnen gerichte steunen biedt om schade aan landschapsdoek en andere bodembedekkers te voorkomen.

"Als het gaat om nieuwe producten, zijn we gefocust op kwaliteitsoplossingen die echte problemen oplossen," zegt Rick Bradt, die samen met zijn vrouw Connie Bradt de leiding heeft over A.M.A. Horticulture. "Deze stellingen voldoen daar meer dan eens aan. Ze houden planten rechtop, voorkomen schade en maken beter gebruik van de tijd van personeel. Bovendien kunnen ze met een vorkheftruck worden vervoerd. In plaats van zware containers over het erf te slepen, verplaats je nu tot 70 planten in één keer. Dat is een enorme besparing op tijd en arbeid."

Er is ook een Tree & Stem Rack beschikbaar voor retailers die op zoek zijn naar een betere presentatie van langstammige planten en bomen die moeilijk te verhandelen zijn. Het rek is verkrijgbaar in twee maten en biedt plaats aan bomen en hogere planten tot 2,5 meter. Het rek heeft een speciaal bindsysteem dat zacht is voor de stammen en is verstelbaar voor verschillende stamlengten en afstanden tussen de planten.

Alle producten van Van Schaik zijn gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd metaal met een zinklaag die bestand is tegen weersinvloeden en niet loslaat, waardoor schade of lekkage wordt voorkomen.

"Telers en retailers zijn op zoek naar oplossingen om productschade te voorkomen en arbeidskosten te verlagen", zegt Connie Bradt, mede-directeur van A.M.A. "We zijn er trots op dat we samen met Van Schaik deze stellingen kunnen aanbieden die volledig kunnen worden aangepast aan de behoeften van onze klanten."

Voor meer informatie:
A
.M.A. Horticulture
2011 Spinks Drive
Kingsville, ON N9Y 2E5
Canada
T: 519-322-1397 of 800-338-1136
[email protected]
www.amahort.com

Publicatiedatum: