Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe teeltgoten voor bladgroenten

Combimetal Carrera komt met een nieuw systeem voor de teelt op substraat van verschillende groenten en kruiden op de markt.

Nieuwe teeltsystemen van Combimetal, ontworpen voor groenten

Een van de eersten die het nieuwe teeltsysteem voor groenten heeft aangeschaft is Stefano Tabasso, een teler uit Piëmonte. De zomer vindt de installatie plaats op zijn bedrijf.

"Ik teel al vele jaren sla, basilicum, rucola, peterselie en andere bladgroenten met behulp van systemen die ik zelf heb gemaakt en die oorspronkelijk ook waren ontworpen voor het telen van aardbeien. Ik heb besloten om op een areaal van één hectare een teeltsysteem van Combimetal Carrera aan te schaffen, bestaande uit twee parallelle goten die 80-90 cm boven de grond komen te staan. Ze worden gestut door centrale pijlers. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte."

De huidige teeltgoten die Stefano Tabasso zelf heeft ontworpen en gefabriceerd

"In de loop der jaren heb ik de teelttechnieken geperfectioneerd", legt de teler uit. "De voordelen van teelt op substraat zijn hogere gemiddelde opbrengsten, besparing op water, vooral voor wie zich, zoals ik, ver van irrigatiebronnen bevindt."

Nieuwe teeltsystemen voor groenten van Combimetal Carrera

"Met onze systemen voor de aardbeienteelt zijn we in Italië een referentie geworden voor wie op zoek is naar oplossingen om de werkomstandigheden te verbeteren, de productiviteit te verhogen en jaarrond te telen", zegt Rocco Carrera van Combimetal Carrera. "Bovendien zijn het oplossingen die de teeltlocatie schoon, droog en altijd toegankelijk houden. We zorgen voor stabiele, veilige systemen door gebruik te maken van slijtvaste platen die bestand zijn tegen weersinvloeden en tegen producten die in de tuinbouw worden gebruikt. Ons nieuwe systeem bestaat uit twee teeltgoten met een tussenafstand van 15-20 cm (afhankelijk van het gewas), terwijl de palen op 1,10 m van elkaar zijn gemonteerd. Onze systemen rusten op bevestigingsvoeten zodat de palen niet in de grond zouden zakken en ze zijn licht hellend om de stagnatie van water te voorkomen."

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) – Italië
Tel: +39 (0)835 973481
[email protected]
combimetalcarrera.it
Facebook-Combimetaal Carrera
Instagram

Publicatiedatum: